Nostalji ve Modern Tasarımın Harmanı: Sabotino House

02A Studio tarafından tasarlanan daire, Roma’nın Della Vittoria semtinin merkezinde, Innocenzo Sabbatini'nin 1925'te tasarladığı, geniş bahçeleri, rustik taşları, alınlıkları, locaları ve terasları olan I.C.P. evlerinin içinde yer alıyor.

Geniş giriş holü, oturma ve yemek alanları arasında yer alan pudra mavisi bir kitaplık ile mutfağı ayıran demir ve camdan yapılmış sürgülü bir kapı, oda dizisini vurgulayan oturma alanına zarif bir şekilde açılıyor.

“Venedik terrazo zemininden esinlenilmiş renk şeması, fındık ve gül ağacı renkleri arasında yumuşak bir şekilde akıyor ve kanepenin koyu sarı kadifesi ile lake ahşap detayların abartılı olmadan öne çıktığı uyumlu bir fon yaratıyor.”

Holün paralelinde uzanan çift taraflı koridor, banyoya erişimi gizliyor ve doğal halat rengi kumaşla kaplı sürgülü ahşap kapılı büyük bir gömme dolaba ev sahipliği yapıyor.

“Dekoratif tema, panjurların çizgileri, mermer yer karolarının yumuşak hacimleriyle harmanlanan tavanda da devam ediyor.”

Oturma odası ve mutfak arasındaki yemek alanı, evin odak noktası haline geliyor. Dairesel beyaz mermer masa ve oturma odasındaki tek sarkıt lamba bu rolü vurguluyor.

Viyana hasır parçalarına sahip masif ahşap duvar dolabı, alçı tavan profillerinin keskin hatlarını tamamlıyor. Tereyağı tonlarında iki sürgülü demir kapı, at nalı şeklindeki mutfağın açıldığı bir fon oluşturuyor.

Mutfak döşeme kaplaması, evdeki mevcut dekoratif unsurlardan ilham alarak belirgin ama eski ve yeni tasarımla bağlam sağlayan bir bağlantı oluşturuyor.

Misafir banyosunun önünde iki tarafında olan meşe dolapları olan çamaşır alanı var. Kiraz rengi burgulara sahip kavisli açıklık, özel alana girişi belirginleştiriyor ve pencerenin önündeki bağımsız küveti çerçeveliyor.

Botanik duvar kağıdı, Carrara mermer kenarlarıyla tamamlanmış koyu mavi seramik karolardan oluşan bir boiserie‘den yükseliyor. Döşeme kaplaması, iki oda arasında kesintisiz bir şekilde devam ederek banyo dolabının kavisli doğal külünü tamamlayan nötr pembe bir arka plan yaratıyor.

Koridor ve girişteki ekstra alandan oyulmuş uyku alanındaki banyonun yerleşim düzeni, orijinal açıklığın izlerini korurken onu iki ayrı alana bölüyor. Bu, giriş kapısının önündeki lavabo alanını duş alanından ayırıyor.

Banyodaki iki işlevsel alan aynı döşeme kaplamasıyla birbirine bağlı olsa da farklı şekilde tasarlanmış. Girişte, açık mavi arka plana karşı, duvara kadar uzanan mermer üstlü bir niş içinde, bir depolama bölmesini gizleyen bir tam duvar aynasıyla buluşan bordo bir dolap görülüyor. Kapıdan geçerken, tasarım evin en mahrem bölümünün minimal, neredeyse basit görünümünü mermer, seramik, çelik ve cam gibi soğuk tonlar ve malzemelerle vurguluyor.

İki küçük yatak odası, lake ahşap bordürlü emaye panellerle birleştirilmiş. Ana yatak odasında, parlak aynayla kaplı sürgülü kapılara sahip bir dolap bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın