Zaha Hadid Architects’ten Malezya’ya İnovatif Bir Dokunuş: Discovery City

Zaha Hadid Architects, Malezya'nın Johor kentinde, sürdürülebilirlik ve akıllı şehir teknolojilerini ön planda tutarak 582 dönümlük Discovery City'yi tasarlayarak çevresel etkiyi minimize etmeyi ve yapılı ile doğal çevre arasında simbiyotik bir ilişki kurmayı amaçlıyor.

JLand Group Sdn Bhd (JLG), Malezya’nın Johor kentindeki 7.290 dönümlük Ibrahim Technopolis (IBTEC) içinde karma kullanımlı 582 dönümlük Discovery City bölgesini geliştirmek üzere Zaha Hadid Architects (ZHA) ile öncü bir işbirliği yaptığını duyurdu.

582 dönümlük Discovery City masterplanı, Zaha Hadid Architects’in Malezya’daki ilk projesi olacak. Discovery City, akıllı şehir teknolojilerindeki yenilikleri ve çevresel etkiyi en aza indirmeye yönelik kararlı işleyişe sahip olacak. Döngüselliği benimseyen Discovery City, yapılı ve doğal çevre arasında simbiyotik bir ilişkiyi teşvik edecek.

Bölgenin kendine özgü peyzajıyla sorunsuz bir şekilde bütünleşen çevreye duyarlı bir tasarım modeli haline gelecek olan IBTEC, Johor-Singapore Special Economic Zone (JS-SEZ) içinde büyük bir döngüsel şehir olarak planlanıyor.

ZHA, Discovery City tasarımına liderlik etmenin yanı sıra masterplanın merkezini tasarlıyor. ZHA’nın tasarladığı kültür merkezi, ofisin Malezya’daki ilk binası olacak.

ZHA tarafından geliştirilen ileri tasarım ve inşaat teknolojilerini kullanan Discovery City, yerel kaynaklı ve geri dönüştürülmüş malzemelerin kullanımına öncelik verecek ve enerji ve su tüketimini azaltmak için yenilenebilir enerji üretimi ve yağmur suyu hasadını da içerecek.

Discovery City’nin detaylı tasarımının 2025 yılında başlatılması öngörülüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın