Afetlere Dirençli Kentler için Doğal Yapı Malzemeleri ve Yöntemleri Webinarı

WWF-Türkiye ve Doğal Yapı Malzemeleri ve Yöntemleri Derneği’nin (DYMD) birlikte yayınladığı “Afetlere Dirençli Kentler için Doğal Yapı Malzemeleri ve Yöntemleri” raporu bağlamında düzenlenecek olan webinar, 4 Eylül Çarşamba günü saat 10:00’da yapılacak.

Her yıl artan şiddette ve yoğunlukta iklimle ilişkili afetle karşılaşan Türkiye, aynı zamanda çok sayıda depreme maruz kalıyor. Afetlerle mücadelede yapılı çevreyi doğa dostu ve dirençli planlayarak tasarlamak yaşamsal bir gereklilik. Doğal yapı malzemeleri ve yöntemlerinin kullanımı, bu kapsamda önemli bir fırsat sunuyor.

WWF-Türkiye ve Doğal Yapı Malzemeleri ve Yöntemleri Derneği’nin (DYMD) birlikte yayınladığı “Afetlere Dirençli Kentler için Doğal Yapı Malzemeleri ve Yöntemleri” raporu, bu bağlamda bir rehber olmak üzere hazırlandı. 4 Eylül Çarşamba günü saat 10:00’da WWF uzmanlarıyla birlikte gerçekleştireceğimiz webinarda rapor bulgularını sizlerin, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve yapı sektörü alanında çalışanların bilgisine sunacağız.

Afetlere Dirençli Kentler için Doğal Yapı Malzemeleri ve Yöntemlerine Bakış

4 Eylül Çarşamba 10:00 – 11:30

Açılış Konuşmaları

– Tanyeli Behiç Sabuncu (WWF-Türkiye – İklim ve Enerji Programı Müdürü)

– Merve Titiz Akman (DYMD – Kurucu Üye ve Yönetim Kurulu Başkanı, Yapı Biyolojisi ve Ekolojisi Enstitüsü / Kurucu Ortak ve İletişim Direktörü)

Rapor Hazırlık Süreci

– Merve Titiz Akman (DYMD – Kurucu Üye ve Yönetim Kurulu Başkanı, Yapı Biyolojisi ve Ekolojisi Enstitüsü / Kurucu Ortak ve İletişim Direktörü)

Doğal Yapı Malzemelerinin Çeşitliliği ve Potansiyelleri

– Dr. And Akman (Yapı Biyoloğu, Sürdürülebilir Yapı Uzmanı / DYMD, Yapı Biyolojisi ve Ekolojisi Enstitüsü)

Yapısal Sistem Çözümleri ve Dünyadan Örnekler

– Dr. Öğr. Üyesi Matthieu Pedergnana (Doğal Yapı Malzemeleri ve Yapı Sistemleri Uzmanı / DYMD, Yaşar Üniversitesi)

Soru-cevap

Kayıt linkine buradan ulaşabilirsiniz.

Afetlere Dirençli Kentler İçin Doğal Yapı Malzemeleri ve Yöntemleri

 

Etiketler

Bir yanıt yazın