Çin’de Kırmızı Tuğlalı Umumi Tuvalet

Shulin Architectural Design tarafından tasarlanan umumi tuvalet, okullar, konut binaları ve otobüs duraklarıyla çevrili, turistik bir bölgede yer alıyor.

Shulin Architectural Design tarafından yapılan bu umumi tuvaletin karşısında, gelecekte turist hizmet merkezi olacak bir yapı da bulunuyor.

“Herkesin kullanabileceği şekilde çift tuvalet tasarladık. Dış tarafta uniseks tuvalet, bebek bakım odası ve engelli odası yer alıyor. Ayrıca girişte sakinlerin oturabileceği banklar da var.”
Shulin Architectural Design

Mimari çok net bir yapısal ilişkiye sahip: zemin ve duvar kırmızı tuğlalardan, çatı ise kafes sistemli ahşap bir strüktüre sahip. Kırmızı tuğla duvarlar ya giriş olarak hizmet veriyor ya da ışık alımı için cam tuğlalarla doldurulmuş yarım daire kemerlere sahip.

Binada üç tip yarı saydam malzeme kullanılmış. Çatıdaki güneş panelleri, cephe dolgusu, kapı ve pencereler için buzlu cam karolar ile oluklu cam. Çatı, ızgara benzeri bir doku oluşturmak için kademeli ve üst üste bindirilmiş iki kat güneş panelinden yapılmış. Böylece katmanlar tarafından kırılan aşağı inen ışık odaya girdiğinde çok yumuşak ve hoş hale geliyor.

Benzer yarı saydam malzemelerin kullanımıyla, ışık ve gölge katmanları zenginleştiriliyor ve bu, aralarındaki ilişkiyi keşfetmeye yönelik başka bir girişim.

Bir umumi tuvalet gibi küçük yapı için, dekorasyonla hiçbir şeyi gizlemeyen bir bina yaratmak için görünürlük, malzemelerin netliği ve hataları açığa çıkarma tasarım ilkelerinde ısrar ettik. İçeriyi dışarıdan ayırmıyoruz, ancak tasarım dilini kontrol etmek için kullanıyoruz.”

Etiketler

Bir yanıt yazın