John Lautner Tasarımı İkonik Eve Teras Eklentisi

Conner + Perry Architects, Amerikalı mimar John Lautner'ın 1960'larda tasarladığı Los Angeles'taki Sheats-Goldstein Residence'ı çevreleyen alana eklentiler yaptı.

Conner + Perry Architects, Sheats-Goldstein Residence’ın üzerinde durduğu dik arazinin alt terasındaki çalışmaları tamamladı. Yamaçtan aşağı doğru uzanan alt kısımdaki çalışmalar ikonik eve saygılı bir tarzda tasarlanan Goldstein Eğlence Kompleksi olarak adlandırılıyor.

1963 yılında John Lautner tarafından tamamlandığından beri konuta birkaç kez yenileme ve eklentiler yapıldı.

Bunlar, ilk olarak Lautner tarafından 1972’de Jim Goldstein’ın mülkü satın almasından Lautner’ın 1994’teki ölümüne kadar, ardından Lautner’ın çırağı Duncan Nicholson ve daha sonra Nicholson’ın altında çalışan Conner + Perry Architects’ten Kristopher Conner ve James Perry tarafından yapıldı.

Duncan Nicholson tarafından yapılan genişletme çalışmalarında bir gece kulübü, havuz, ofisler, kütüphane, tenis kortları ve bir James Turrell Skyspace eklendi.

Conner + Perry Architects, Nicholson’ın 2015’teki vefatından sonra bu çalışmayı devam ettirdi ve arazinin alt terasında daha fazla “eğlence” tesisleri tasarladı.

Genel olarak Goldstein Eğlence Kompleksi olarak bilinen ve Conner + Perry Architects tarafından tamamlanan eklentilerde 1972’den beri mülkün sahibi olan Jim Goldstein’ın yönetimi altında bir SPA, dinlenme salonu ve resepsiyon alanı yer alıyor.

“Orijinal Lautner tasarımı evin mimari mirasına karşı her zaman büyük bir saygı duyulmuştur ve her türlü geliştirme her zaman onun korunmasına özen gösterilerek yapılmıştır. Bu kadar dramatik bir eğime sahip arazide çalışmanın lojistik ve planlama engellerinin ve çeşitli etkinliklerin ve moda veya film çekimlerinin acımasız programını yürütmenin yanı sıra, aklımızın her zaman ön saflarında, bu arazinin mimari kutsal toprak olarak niteleyebileceğiniz bir alan olduğu bulunuyor.”
Kristopher Conner ve James Perry

“Lautner, Amerikan organik mimarisinin ustalarından biri; başkalarının da bu şaheserin tadını çıkarmaya devam edebilmesi için orijinal evi en iyi şekilde korumaya çalışıyoruz.”

Conner + Perry Architects’in müdahalesi, yamaçla uyumlu ve uzun cam paneller ile kaplı uzun bir beton binanın tamamlanmasını içeriyor.

Yapıda, tepesinde bir tenis kortu ve dinlenme salonu ve kütüphane alanlarını çevreleyen beton bir verandaya ve yemyeşil çevreye çıkan beton merdivenlere sahip konsol havuza inen basamaklar mevcut.

Beton, cam, paslanmaz çelik ve detayları ve özel yapım oturma alanları da Lautner’ın malzeme paletine gönderme yapacak şekilde tasarlandı.

Önemli detaylar arasında, ana verandadan dışarı doğru uzanan paslanmaz çelik detayları olan geniş lamine cam çıkıntısı yer alıyor.

Mülk genelinde restorasyon çalışmaları ve güncellemeler sürekli olarak yapılıyor.

Sheats-Goldstein Residence’a gelecekte yapılacak eklentiler arasında bir tiyatro ve misafirhane yer alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın