British Museum Architectural Competition Finalistleri Açıklandı

British Museum, International Architectural Competition’ın ikinci aşamasında yarışacak beş ekipten oluşan kısa listeyi açıkladı.

British Museum, Great Court

British Museum, International Architectural Competition’ın ikinci aşamasında yarışacak beş ekipten oluşan kısa listeyi açıkladı.

Yarışma, British Museum galerisinin yaklaşık üçte birini yeniden tasarlamak için, müze ile birlikte çalışacak ekibi seçmek üzere düzenlendi. İkinci aşama Aralık 2024’e kadar sürecek ve bu noktada kısa listeye kalan adayların önerileri, Round Reading Room’da sergilenecek. Yarışmanın sonucu ise 2025 yılının başlarında açıklanacak.

British Museum

Kazanan ekip; Müze’nin hassas tarihi binalarına, dekarbonizasyon planlarına, koleksiyonların sergilenmesine ve korunmasına hizmet edecek tasarımlar geliştirmek için British Museum’daki uzmanlarla birlikte çalışacak.

British Museum adına Colander Associates tarafından yürütülen yarışmanın ilk aşaması 8 Mayıs – 21 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleşmişti ve genç ofislerden uzun süredir faaliyet gösteren firmalara kadar geniş bir deneyim yelpazesini temsil eden 60’tan fazla ekipten başvurusu almıştı.

Kısa listeye kalan ekipler:

Ekip 1: 6a Architects

Advanced Integrated Solutions, Arup, David Bonnett Associates, Gitta Gschwendtner, Kellenberger-White, London School of Architecture, Purcell, Studio ZNA ile birlikte

Ekip 2: David Chipperfield Architects

AEA Consulting, Adamson Associates, Alan Baxter Associates, Arup, Atelier Brückner, Atelier Ten, Lobe Lloyd, Julian Harrap Architects, Plan A, Reusefully, Neal Shasore ile birlikte

Ekip 3: Eric Parry Architects and Jamie Fobert Architects

Buro Happold, David Bonnett Associates, Max Fordham, Mima, Price & Myers, Purcell, Space Syntax, Studio ZNA ile birlikte

Ekip 4: Lina Ghotmeh Architecture

Ali Cherri, Arup, Holmes Studio, Plan A, Purcell ile birlikte

Ekip 5: OMA

Arup, Benoy, Cookies, Ducks Scéno, EQ2 Light, Purcell, Salvatore Settis, Studio ZNA ile birlikte

The British Museum Western Range Architectural Competition

Etiketler

Bir yanıt yazın