Ahırdan Tatil Evine: The Maker’s Barn

Hutch Design, Londra'nın bir banliyösünde, doğal malzemeler kullanarak Maker’s Barn isimli bir tatil evi tasarladı.

Ormanla çevrili, yabani bir çayırın ortasında yer alan 65 metrekarelik tatil evi, aslen beton bir ahırdı. Zamanla çevredeki manzaraya uyum sağlaması umulan malzemelerle dönüştürüldü.

Yapı, kalın sıva duvarlar, ahşap kolonlar ve Hutch Design’ın bölgenin yerel mimarisini örnek alarak tasarladığı karaçam ahşabından yapılmış bir çatı içeriyor.

Projenin adı olan The Maker’s Barn, doğal malzemelerin kullanılmasının yanı sıra el yapımı mobilyalar, seramikler, mutfak eşyaları ve abajurlar dahil olmak üzere içerideki özel yapım parçalara da gönderme yapıyor.

“Çevredeki binaları basitçe taklit etmek yerine, yerel dilin çağdaş bir yeniden yorumunu tasarladık.”
Craig Hutchinson

Tek katlı The Maker’s Barn, güneydoğusundaki yatak odası ve çalışma odasının kuzeybatıdasındaki merkezi beton şömine ve baca ile oturma, yemek ve mutfak alanından ayrılmasıyla tek bir açık alandan oluşuyor.

Evin güney kenarı boyunca servis alanları kaba sıvalı duvarlarla çevriliyken, kuzey tarafı tam boy cam ve sürgülü kapılarla kaplı. Kalın ahşap kolonlarla çerçevelenen bu kapılar, evi manzaraya açıyor.

“Binanın her noktasından ve konumundan muhteşem tepelerin ve manzaranın çerçevelenmiş bir görüntüsünün alınabilmesi için tek bir birbirine bağlı alan tasarladık. Bu manzara, özel yapım ahşap sürgülü kapılar ve ahşap kolonlarla çerçevelendi.”

Yatak odasında, tavan penceresi olan bir duş alanı, alçak bir kitap rafının altındaki boşluktan manzaraya ve oturma odasına bakan gömme bir küvetin yanında yer alıyor.

“Her iki taraftaki alçak ve yüksek seviyelerde açıklıklarla, açılı beton baca, oturma odası ve yatak odası alanları arasında görüşü çerçeveliyor.”

“Her türlü olası mekanı mümkün olduğu kadar büyüttük. Hatta pencere ve kapıları duvarların dış kenarına yerleştirdik, böylece daha geniş iç eşikler, raf alanları ve iç kısımda daha fazla alan elde ettik.”

Mutfakta, arka duvarın büyük bir tavan penceresiyle aydınlatılan parlak fayanslarla kaplanmasıyla birlikte oturma alanının parke ahşap zemini fayanslarla sorunsuz bir şekilde değiştirildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın