Europa Nostra Türkiye – Kültürel Miras Gönüllülüğü ve Gençlik Programı

Europa Nostra Türkiye, aktif katılım ve gönüllülük esaslı çalışmalar yoluyla kültürel miras alanında sivil toplumun güçlenmesine odaklanan “Kültürel Miras Gönüllülüğü ve Gençlik Programı"nı hayata geçiriyor. Programa başvurular 30 Eylül 2024 tarihine kadar devam ediyor.

Europa Nostra Türkiye (EN Türkiye), kültürel miras alanındaki faaliyetlerin etkinleştirilip geliştirilmesini sağlamayı, Avrupa’da ve Türkiye’de bu konuda çalışmalar yapan kişi, kurum ve kuruluşlar ile birlikte ortak çalışmalar yürütmeyi amaçlayan bir sivil toplum kuruluşudur. Avrupa’nın kültürel ve doğal mirasının korunması konusunda etkin bir sivil toplum kuruluşu olan Europa Nostra’nın, 2011 yılından bu yana Türkiye’deki temsilci olan Europa Nostra Türkiye, yerelde kültürel miras ve koruma alanında çalışmalar yürütür. Türkiye’deki kültür varlıklarının korunması ve tanıtılması için bir çok yerel, ulusal ve uluslararası etkinlikte aktif olarak yer alır. Europa Nostra Türkiye, Europa Nostra şemsiyesi altında, kültürel mirasa yönelik politikaların tasarlanmasına ve uygulanmasına katkıda bulunur. Europa Nostra Türkiye, Avrupa’nın Tehlike Altındaki 7 Kültürel Miras Alanı Programı ve Avrupa Birliği Kültürel Miras Ödülü / Europa Nostra Ödülleri programlarına yerel ve uluslararası ölçekte katkılar sağlamaktadır.

Europa Nostra Türkiye, aktif katılım ve gönüllülük esaslı çalışmalar yoluyla kültürel miras alanında sivil toplumun güçlenmesine odaklanan “Kültürel Miras Gönüllülüğü ve Gençlik Programı’nı” hayata geçirmektedir. Kültürel miras ve koruma alanına ilgi duyan gönüllü adaylarının 30 Eylül 2024 tarihine kadar başvuru formu doldurulması ve özgeçmişlerini formun sonunda yer alan ilgili bölüme yüklemesi gerekmektedir.

Gönüllülük şartları

– Kültürel Miras Gönüllülüğü ve Gençlik Programı’na katılım için Europa Nostra Türkiye’ye üyelik şartı aranmamaktadır.
– Gönüllülük ağına dahil olmak Europa Nostra Türkiye’ye üye olmak anlamına gelmemektedir.
– Gönüllü programı, ihtiyaç doğrultusunda şekillenmekte olup proje bazlı yürütülecektir.
– Kültürel Miras Gönüllülüğü ve Gençlik Programı başvurusu için coğrafi sınır yoktur, Türkiye’nin her yerinden ve Türkiye dışından da başvuru kabul edilmektedir.

Kimler başvurabilir?

– Herhangi bir mesleki eğitim ve deneyim şartı aranmamakla birlikte, faaliyetlerimiz nedeniyle kültürel miras alanına ilgi ve merak duyulması esastır.
– Kültürel miras çalışmaları konusunda gelecek nesillerin bilinçlenmesi ve tecrübe kazanması amacıyla genç ve kariyerinin başında olan meslek sahiplerinin katılımı teşvik edilmektedir.

Başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın