Megalopolis İKSV Galaları’nda Ön Gösterime Giriyor

Francis Ford Coppola'nın yapım hikâyesi tam 40 yıl süren en son filmi Megalopolis, vizyona girişinden önce özel bir ön gösterim için İKSV Galaları'nda.

Megalopolis Hakkında

Megalopolis, MÖ 63 yılında geçen Çiçero ile Katilina komplosunu bilimkurgusal bir geleceğe taşıyan gözalıcı bir bilimkurgu destanı. “Ütopya nedir bilir misiniz?” diyen Coppola’nın “yoz, hayali, modern bir Amerika’da geçen, antik Roma’dan bir kahramanlık hikâyesi” olarak tanımladığı film, yaşanan büyük bir felaketin ardından değişimlere gebe (eski New York) Yeni Roma Şehri’nde geçiyor. İdealist, dahi mimar Cesar Catilina kendi kendine yetebilen, ütopyaya yakın geleceğin şehrini hayal ederken, skandallar ve yolsuzluğa gömülmüş, gözünü para hırsı bürümüş, değişim işine gelmeyen Belediye Başkanı Franklyn Cicero ile karşı karşıya gelir. Bu arada Catilina ile Cicero’nun kızı Julia arasında bir aşk filizlenir.

Megalopolis siyaset, ırkçılık, mimari, felsefe, başarı, güç sarhoşluğu, cinsellik, aşk ve sadakat gibi kavramlara değiniyor, daha önce görülmemiş teknikler ve uygulamalarla izleyiciyi hep şaşırtıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Adam Driver, Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanuel, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jon Voight, Jason Schwartzman, Talia Shire, Grace VanderWaal, Laurence Fishburne, Kathryn Hunter ve Dustin Hoffman yer alıyor.

Francis Ford Coppola, tıpkı Apocalypse Now / Kıyamet gibi Megalopolis’in de finansmanını kendi üstlendi, uğruna kendi kaynaklarından 120 milyon dolar harcadı. Filmin senaryosu ilk yazımından bu yana 40 yılı aşkın sürede neredeyse 300 kez elden geçirildi.

Francis Ford Coppola’nın Yeni Filmi Megalopolis

Etiketler

Bir yanıt yazın