Fatih’te Mercado Tasarım Projesi

Fatih’te Mercado Tasarım Projesi

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencisi Fatma Bayval tarafından Dr. Öğr. Üyesi Uğur Özcan yürütücülüğünde hazırlanan 2023-2024 Yaz Dönemi Mercado Projesi.

İstanbul Fatih bölgesinde tasarlanan Mercado projesi açık ve kapalı satış yerlerinin yanı sıra yeme içme alanlarını kapsayan bir mercado olarak tasarlanmıştır.

Uzak doğu yemek kültüründen esinlenerek sokak yemeği kültürüne uygun satış alanlarına ve restoranlara yer verilmiştir. Bu bağlamda tasarımda mekanlar oluşturulmuştur.

Zemin katta restoranlar ve satış alanları bulunurken 1.katta satış alanları ve teraslara yer verilmiştir. Teraslar mekanda açık ve gezilebilir alanlar oluşmasını sağlamıştır. Kullanıcı alanda gezinirken gölgelik alanlar oluşturulmuştur.

Mekan içinde idari birimlere yer verilerek sorunlar için çözüm birimleri tasarlanmıştır.

Tasarımın bodrum katında her birim için servis çekirdeklerine yer verilerek bu çekirdeklerin çevresinde birimlere ait depo ve personel birimleri oluşturulmuştur. Bu birimler haricinde kalan alanda ise kapalı otopark çözülmüştür.

Tasarımın üst örtüsü geniş açıklığı örten çelik çatı sistemi ile tamamlanmıştır.

Etiketler

Bir yanıt yazın