The Rise of Robotic Spaces Konferans ve Çalıştayı

Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen "The Rise of Robotic Spaces: A speculative laboratory of architecture" başlıklı konferans ve ardından düzenlenecek beş günlük çalıştay, 30 Eylül 2024 - 4 Ekim 2024 tarihlerinde yapılacak.

The Rise of Robotic Spaces Conference

Fiziksel ve davranışsal olarak insanı taklit eden android robotlar gelecekte hangi alanlarda ve işlevlerde giderek daha önemli hale gelecek? Robotlar sağlık merkezlerinde, bakım ve huzur evlerinde, eğitim alanlarında, yeni dikey çiftlik türlerinde, hibrit veri merkezlerinde, hedonistik faaliyetlerde ve hepsinden önemlisi yeni tür karma kullanım alanlarında giderek daha fazla mı kullanılacak? Gelişmiş robotlar, yarı insan yarı makine olan akıllı siborglara dönüşecek mi? İnsanlar ve robotlar arasındaki artan etkileşim distopik ya da paradisal mekânsal anlatılara yol açacak mı?

Bu konferans, aynı başlıklı beş günlük bir çalıştayın açılış etkinliğidir. Çalıştaydan farklı olarak, bu etkinlik üniversite içinden veya dışından herkese açıktır. Kayıt zorunludur.

Kayıt linki: https://forms.gle/uVQRmxrL6iQVqA4q6

Tarih ve saat: 30 Eylül 2024, 13.00

Konferans yeri: Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü

The Rise of Robotic Spaces Workshop

Gelecekte hangi alanlarda insanları taklit eden android robotlar vazgeçilmez olacak? Sağlık hizmetlerinde, huzurevlerinde, eğitimde, dikey çiftliklerde ve hatta eğlencede daha büyük roller oynayacaklar mı? Ya gelişmiş robotlar yarı insan yarı makine olan siborglara dönüşürse? İnsan-robot etkileşimi ütopik veya distopik alanlara yol açabilir mi?

Bu soruları tartışmalar, eskizler ve mimari modeller aracılığıyla keşfedeceğimiz uygulamalı spekülatif tasarım atölyemize katılın. Daha fazla bilgiye başvuru formundan ulaşabilirsiniz:

Kayıt linki: https://forms.gle/XKCT55dUi3WtCUdXA

Neleri ele alınacak konular:

  • İnsan-robot etkileşimi için geleceğin mekanları
  • Android robotların ve cyborgların günlük yaşamdaki yükselişi
  • Karma kullanımlı, insan dışı alanların spekülatif tasarımları

Tarih: 30.09.2024-04.10.2024

Konum: Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü

Etiketler

Bir yanıt yazın