Besteci Hakan Kurşun’dan Grimm Kardeşler’in Şehrine Adanmış Bir Ses Yolu

Besteci Hakan Kurşun, Grimm Kardeşler'in şehri Hanau için altı bölümden oluşan “Klangweg” isimli bir ses yolu hazırladı.

Bir Şehir Yerleştirmesi Olarak Ses Yolu

Besteci Hakan Kurşun’un Klangweg Hanau çalışması kalıcı bir şehir yerleştirmesi olarak 25 Eylül 2024 tarihinde Hanau Belediye Başkanı Dr. Maximilian Bieri tarafından açılacak. Hanau şehrinin altı noktasında, konumu sanatçı tarafından tespit edilen ve üzerlerinde QR kodlar bulunan altı tabela yerleştirildi. Klangweg, Hanau Belediyesi Kültür, Kent Kimliği ve Uluslararası İlişkiler Dairesi ve Hakan Kurşun işbirliğiyle ile yapıldı.

Projenin destekçileri arasında Frankfurt Rhein Main Kültür Fonu, Sparkasse Hanau Vakfı ve Canlı Demokrasi yer alıyor. Organizatörleri ise Hanau Şehri Kültür Şehir Kimliği ve Uluslararası İlişkiler Departmanı ve Nilüfer ile Dostluk e.V. Derneği.

Ses Yolu Hanau Durakları:

1 – Doğum = Geburt: Konum: Hanau Kliniği = Klinikum Hanau – İç Avlu Hastanede doğanlar, tedavi gören ve daha önce tedavi görmüş olanlar, yaşamını yitirenler, burada çalışan ve çalışmış olan tüm personel ve hastanenin ziyaretçileri için.

2 – Rüya = Traum: Konum: Tiefgarten Köprüsü – Kinzig Irmağı Şehir merkezi ve Lamboy semti arasında Kinzig ırmağı üzerinden bulunan köprüden geçen yayalar için.

3 – Yağmur = Regen : Konum: Neustädter Marktplatz – Pazar yeri ve Grimm Kardeşleri Heykeli Şehrin pazar yerinden geçmiş olanlar ve eserlerinde uluslararası hikaye konularını da işleyen Grimm kardeşleri için.

4 – Güç = Kraft: Konum Goodyear ( Eski Dunlop) – Fabrika Kapısı – Werkstor Fabrikada çalışanlar ve çalışmış olanlar için.

5 – Toprak = Erde: Konum: Französische Allee – Kilise Meydanı Göç edenler için.

6 – Geniş Zaman = Weite Zeit: Schlossgarten – Saray Bahçesi

Paul Hindemith için. Hanau doğumlu Paul Hindemith NS rejimi tarafından takip edildi. Ankara’da bir heykeli bulunuyor. Modern müziğin önemli temsilcilerinden biri. Kültür Bakanlığı’nın isteği üzerine Türkiye’nin müzik hayatının inşası için önerilerini içeren üç rapor hazırladı.

Hakan Kurşun Kimdir?

Hakan Kurşun Hanau’da doğdu. Babası Dunlop fabrikasının insan kaynakları bölümünde koordinatör ve annesi Hanau kliniğinde jinekolog olarak çalışıyordu.

Sanatçının, Hanau şehrine bütünsel bir yaklaşımı var. Sanatçı, müzik üzerinden Hanau ile ilgili kişisel ve uluslararası geçmişini ve şimdiyi sorguluyor. Aynı zamanda, doğal bir yaşam dürtüsü olan göç ile ilgili hislerini aktarıyor. Klangweg, uluslararası toplumlara ışık tutan ve demokratik değerleri güçlendiren özelliklere sahip.

Etiketler

Bir yanıt yazın