Bjarke Ingels Group, Eski Süpermarket Binasını Müzeye Dönüştürüyor

BIG – Bjarke Ingels Group, Danimarka'nın Kuzey Jutland bölgesindeki eski bir süpermarket binasını yeni Kağıt Sanatı Müzesi'ne dönüştürmeye hazırlanıyor.

Danimarka kültürel mirasına derinlemesine kök salmış kağıt sanatı ile ilgili inşa edilecek müzenin yıllık ziyaretçi sayısını iki katına çıkarmanın yanı sıra kağıdı bir sanat formu ve uzmanlık olarak benimsemeyi amaçlıyor.

Kağıt sanatçısı Bit Vejle tarafından 2018 yılında kurulan Kağıt Sanatı Müzesi, İskandinav ülkelerinde kağıttan yapılmış el sanatları ve tasarım konusunda uzmanlaşmış tek müze.

Yaklaşık 900 metrekarelik eski süpermarket binası, atölyeler, etkinlikler, öğretim odaları, depolama ve ofis tesislerini kapsayacak 2.300 metrekarelik bir müze oluşturmak üzere BIG tarafından yenilenecek ve genişletilecek.

Kağıt Sanatı Müzesi’nin yeni ve hafif bir çatı strüktürü bulunuyor. Çatı, tek bir kağıt parçası gibi mevcut binanın üzerine yerleşiyor ve etrafındaki yeni işlevler için alan yaratıyor. Yeni ve eskiyi tek bir çatı altında birleştiriyor.

Mevcut bina duvarlarının dış tarafında, origamiden ilham alan ve çeşitli kağıt sanatçılarıyla işbirliği içinde tasarlanan yeni bir akustik düzenleyici kağıt sanatı katmanı bulunacak. Müzenin iç mekanındaki yüzeyler kağıt yapımında kullanılan ağaçtan yapılmış bir malzemeyle kaplanmış.

Kağıt Sanatı Müzesi çeşitli kamusal etkinlikler için alanlar sunacak.

Bölgeye özgü bitki ve ağaçların yer aldığı kıvrımlı bir yol, halkı çevreyi keşfetmeye davet ederek ziyaretçileri müzeye çekecek davetkar bir kamusal alan yaratacak.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın