Geberit sponsorluğunda düzenlenen ve teması “Ortaklık” olarak belirlenen Seyahat Bursu 2018 için son başvuru tarihi 16 Nisan 2018.
Mimarlıkta “ortaklık” kavramını masaya yatırmak istersek aklınıza neler gelirdi?
Mimari üretim doğası gereği disiplinlerarası olduğundan, birçok meslek dalı ile ilişkide olması gerekir. Mimarlığın sürekli bir ilişki içinde olduğu ya da dönemsel olarak karşılıklı etkileşimde olduğu olguları, mimarlığı doğrudan veya dolaylı olarak etkileyen disiplinleri “ortaklık” olarak düşünebilir miyiz? Mimarlığın ve diğer disiplinlerin birbirleri ile olan ilişkilerini irdelemek ortaklık mıdır?
Katılımcı mimarlığı bu bağlamda nereye koyabiliriz? Ortak dediğimiz belki de “kullanıcı”nın kendisidir? Kullanıcıları fiziksel çevrelerinin planlama ve tasarım süreçlerine katılmasını “ortaklık” teması altında inceleyebilir miyiz? Disiplinlerarası mimarlık, katılımcı mimarlık, sosyal mimarlık, müşterek üretim… Sizin mimarlıkta “ortaklık” olarak değerlendirilebilir dediğiniz kavram nedir?
Geberit sporsorluğunda yapılan Arkitera Seyahat Bursu’nda bu sene, mimaride “ortaklık” fikrinin nasıl farklı şekillerde ele alındığına bakıyoruz. Bu bağlamda ortaklık kavramının mimarlığa yansımasını sorgulayan bir rota belirlemenizi istiyoruz. “Ortaklık” temasıyla bu yıl sizleri ortaklık denildiğinde aklımıza gelenleri sorgulamaya davet ediyoruz.
Bursiyer adaylarından, dünyanın ve/veya Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki gezi planları hazırlamaları bekleniyor. Bursiyerin seçilmesinde aşağıdaki kıstaslara dikkat edilecektir:
Arkitera Seyahat Bursu 2018 Teması’nın İlanı: 12 Şubat 2018
Son Başvuru Tarihi: 16 Nisan 2018
Finalistlerin Açıklanması: 20 Nisan 2018
Finalistlerin Sunumları: 2-3-4 Mayıs 2018
Kazananın Açıklanması: 7 Mayıs 2018
Seyahat Aralığı: 1 Haziran – 31 Temmuz 2018
Seyahat Bursu, 1 Ocak 1993 ile 31 Aralık 1998 tarihleri arasında doğan; mimarlık, şehir ve bölge planlama, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı ve çevre tasarımı bölümü öğrencileri ve mezunlarının katılımına açıktır.
a. Kazanan gezi planını olgunlaştırmak için, seyahat öncesinde yapılacak çalışmalar.
b. Gezi boyunca yapılacak paylaşımlar.
c. Gezi sonrasında yapılacak sunum ve raporlamalar.
Başvurularda aşağıdaki bilgilerin mutlaka bulunması gereklidir:
Başvurular, seyahatbursu@arkitera.com adresine pdf formatında gönderilmelidir.
Web: www.seyahatbursu.com
Instagram: www.instagram.com/seyahatbursu/
Facebook: www.facebook.com/seyahatbursu/
Twitter: https://twitter.com/seyahatbursu
6 yorum
Merhabalar,
Bu programa yabancı ogrenciler başvurabilir mi?
Teşekkur ederim şimdiden.
Merhaba,
https://goo.gl/RPkNat adresinde sorunuzun cevabı şu şekilde yazıyor:
Seyahat Bursu, TC ve KKTC’de lisans eğitimini sürdüren ya da tamamlamış katılımcılara açıktır. Yurtdışında yaşayan ve çalışanlar da başvurabilirler fakat sunumlarını Arkitera’da şahsen gerçekleştirmeleri gerekiyor.
Merhaba,inşaat mühendisliği öğrencilerinin de katılma imkanı var mı?
Burs, “mimarlık, şehir ve bölge planlama, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı ve çevre tasarımı” bölümü öğrencileri ve mezunlarının katılımına açıktır.
merhabalar, seyahat aralığının esnetilme imkanı var mı?
okulumuz üç dönem ve ağustosun başında bitiyor.
Merhaba,
Zorunlu olmadığı müddetçe esnetmeyi düşünmüyoruz.
Kolay gelsin,