Emine Teyze Evi Projesi İçin Açık Çağrı

İTÜ’den Doç. Dr. Sema Alaçam yürütücülüğünde; mimarlık öğrencileri, mezunlar ve diğer gönüllü katılımcıların yer aldığı, sıkıştırılmış toprak yapı uygulamalarının geliştirilmesinin ve mekan tasarımı ve inşasında kullanımının araştırılmasının amaçlandığı Emine Teyze Evi Projesi için açık çağrı başvuruları devam ediyor.

EMİNE TEYZE EVİ: Depreme Dayanıklı Sıkıştırılmış Toprak Yapı Pilot Projesi

6 Şubat depremi sonrasında deprem bölgesinde barınma ihtiyacına hızlı, düşük maliyetli ve güvenli bir çözüm üretilmesi amacıyla başlayan Emine Teyze Evi Projesi, yapım tekniği ve inşa sürecinde ihtiyaç duyulan iş gücünün katılımcılar sayesinde sağlanması bakımından pilot proje niteliği taşımaktadır. Sıkıştırılmış toprak tekniğiyle inşası devam eden, 70 metrekarelik alana yerleşen Emine Teyze Evi, sıkıştırılmış toprak yapının bölgede yaygınlaşması bakımından da önem arz etmektedir.

Projenin inşası Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde, depremde ağır hasar alması sebebiyle deprem sonrasında yıkımı gerçekleştirilmiş bir evin zemin alanı üzerinde yükselmektedir.

Toprak Yapı Topluluğu çatısı altında başlayan gönüllülük projesi, proje ekibi tarafından Toprak Yapı Geliştirme ve Araştırma Derneği’nin kurulmasıyla dernek faaliyetleri kapsamında öğrenci, mezun ve gönüllülerin katılımıyla devam etmektedir.

Toprak yapı uygulamalarının yeni teknik ve araçlarla geliştirilmesini ve bu tekniklerin mekan tasarımı ve inşasında kullanım olanaklarının araştırıldığı, mimarlık öğrencilerine akademik ya da şantiye stajlarını da yapma olanağı sunan pilot proje için ekibe katılmak isteyen ilgili, meraklı ve gönüllüler açık çağrı ile proje alanına davet edilmektedir.

Katılımcı olmak isteyen ilgililer linkteki başvuru formundan müracaat edebilir.

Katılım detayları:

– Katılım ücretsizdir.

– Projede; sıkıştırılmış toprak tekniği ile önce deneme duvarları, ardından duvarların inşası yapılacaktır. Toprağın hazırlanması, malzeme karışımının hazırlanması, karışımın tokmakla ve / veya diğer araçlarla sıkıştırılması, kalıp oluşturulması, üretim ve yapım aşamasında karşılaşılan problemlere anlık çözümler üretilmesi gibi süreçler yer almaktadır.

– Ulaşım masrafı katılımcılara aittir.

– Yemekler kolektif bir biçimde hazırlanmaktadır.

– Barınma; öğrenci yurdu, bungalov ve benzeri yerlerde sağlanmaktadır. Şantiye koşullarına ve bölgenin mevsim şartlarına uygun kıyafetler getirilmesi önerilmektedir.

– Katılımcıların iş güvenliği ayakkabılarını yanında getirmeleri gerekmektedir.

Olası diğer sorular için “Toprak Yapı Topluluğu” Instagram adresi üzerinden iletişime geçilebilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın