Casa DeDe

OYO Architects, geri dönüştürülen malzemelerle eski bir ahıra modern bir dokunuş katarak, uyarlanabilir ve doğayla iç içe bir yaşam alanı tasarladı.

OYO Architects, harabe halindeki eski bir ahıra yeniden hayat veriyor. Malzemeleri geri dönüştürerek ve yerin “ruhunu” yeniden canlandırarak projeyi hayata geçirmişler. OYO Architects, yaratıcı ve sürdürülebilir bir vizyonla günlük yaşamın bir parçası haline getirilmiş keşif ve oyun dolu bir ev tasarlamış.

OYO, Casa DeDe’de çocukların ihtiyaçlarına göre dönüştürebilecekleri geniş bir oyun alanı olarak tasarlanan ikinci katı yaratmış. Bu, uyarlanabilir tasarımın mükemmel bir örneği.
Heykelsi ahşap merdiven, iç mekana karakter ve sıcaklık katıyor. Bu da davetkar ve dinamik bir atmosfer yaratıyor.

Casa DeDe, Ghent’in hemen dışındaki Drongen’de yer alıyor. Bu ev, bulunduğu yerin ruhunu koruyarak çağdaş tasarımla birleştiriyor. Casa DeDe, 20. yüzyılın başlarından kalma harabe bir ahırın bulunduğu bir alana inşa edilmiş.

OYO Architects, ahırın yıkımından çıkan malzemeleri yaratıcılıkla geri dönüştürerek sürdürülebilir bir yaklaşım benimsemiş. Orijinal tuğlalar geri dönüştürülüp, evin üst katı için yeni bir dökümle birleştirilmiş. Bu da evin otantik ve benzersiz bir görünüme sahip olmasını sağlıyor.

İki katlı yapı, “X” şeklindeki bir zemin kat üzerine inşa edilmiş ve ahırın orijinal dikdörtgen yapısını koruyan ek bir katla tamamlanmış. OYO, bu tasarım kararıyla evin hem içinde hem de çevresinde özel alanlar yaratırken dış mekan manzaralarını da çerçevelediklerini belirtiyor.

Üst katta çocukların yaratıcılığını ve keşfetme duygusunu teşvik eden bir ortam oluşturulmuş. Bu kat, çocukların ihtiyaçlarına ve isteklerine göre dönüştürebilecekleri geniş bir oyun alanı olarak tasarlanmış. Ebeveynlerin yatak odası ise daha fazla mahremiyet sağlayacak şekilde aile odasından ayrılmış. Her bir alanın ailenin ihtiyaçlarına göre özelleştirilmesi, uyarlanabilir tasarımın en iyi örneğini yansıtıyor.

Casa DeDe, detaylara gösterilen özen, ahşap ile beton gibi malzemelerin kullanımıyla da dikkat çekiyor. Gereksiz kaplamaların ortadan kaldırılması ve mekanların esnek yerleşimi, OYO’nun malzemelerin bütünlüğüne ve evin doğal atmosferine olan bağlılığını yansıtıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın