Fikir Projesi Yarışması: Irak’ın Kurtulan Şehirlerinin Yeniden İnşası

The Rifat Chadirji Prize 2017, savaşın ardından Musul'da yaşanan konut sorununa dair geliştirilecek fikirleri bekliyor. Yarışma öğrencilere ve profesyonellere açık.

Fikir projesi yarışması Tamayouz Excellence Award tarafından düzenleniyor. Irak’ta mimarlık mesleğinin gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen ve herhangi resmi bir kuruma bağlı olmayan Tamayouz Excellence Award, 2012’de kuruldu. Tamayouz Excellence Award açtığı uluslararası yarışmalarla ülkedeki öğrenciler ve mimarlar için sağlıklı bir rekabet ortamı oluşturmayı amaçlıyor.

Irak’taki yerel sorunlara odaklanan fikir projelerine verilen The Rifat Chadirji Prize’ın 2017 teması “Irak’ın Kurtulan Şehirlerinin Yeniden İnşası: Musul Konutları” olarak açıklandı. Savaş sonrası yaşanan konut sorununa odaklanan ve hem Musul’a geri dönmek isteyen vatandaşlar hem de halihazırda elverişli olmayan koşullarda yaşamak zorunda kalan Musullular için yeni konut fikirleri geliştirilmesine çalışan yarışmaya kayıt olmak için son tarih 1 Eylül 2017.

Yarışmayla ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın