Lines, Graphics & The City

Mimar Kübra Mercan Harputluoğlu’nun farklı disiplinleri bir araya getirerek kurguladığı “Lines, Graphics & The City” isimli kişisel sergisi 15 Kasım’da Kuzguncuk’ta yer alan kültür&sanat platformu Hugin&Munin Collective içinde, Artcrowdistanbul Galeri organizasyonu ile açılıyor.

Bir Mimar On Şehir

Şehirlerin ruhlarına fotoğraflarla bakış

Sık seyahat eden, seyahatlerinde mimarinin kendi üzerinde yarattığı etkiyi fotoğraf disipliniyle belgeleyen Kübra Mercan Harputluoğlu’nun hayatında pek çok duraklar olmuş.

1992 Hollanda2nın Tiel şehrinde doğan Harputluoğlu, Eindhoven Teknoloji Üniversitesi’nde Mimarlık, Bina ve Planlama alanında yüksek lisans yaptığı süreç ve sonrasında Afrika, ABD, Asya ve Avrupa’da farklı projelerde yer almış ve uluslararası şirketlerle çalışmış.

Sergide 10 şehir; Rotterdam, Copenhagen, Fethiye/Dalyan, Oslo, Paris, İstanbul, Brooklyn/Nyc, Prague, Antwerp, Amsterdam’da sanatçının bakışından fotoğraflar ve eskizler yer alıyor.

Farklı duyulara hitap eden bir sergi

15-29 Kasım 2024 tarihleri arasında kendisi de profesyonel fotoğrafçı ve fotoğraf tutkunu Cenk Gençdiş’in küratörlüğünde düzenlenecek olan sergide Harputluoğlu’nun seyahatlerinde yaptığı eskizler, farklı şehirlerden fotoğrafları, mimari yapılarda kullanılan doğal taşlar, sergiyi gezerken dinleyeceğiniz müzik çevremizdeki dünyayı bir Kübra Mercan Harputluoğlu hikayesine dönüştürecek.

Sergiye paralel olarak düzenlenecek “İnsan, Sanat Ve Mimari Üçgeninde Biçim Ve Form” ve “Sergi Fotoğrafları Işığında Mimari Fotoğraf Yaklaşımları” başlıklı konuşmalar alanında öncü isimleri konuk edecek.

Sanatçı gözünden bizim şehrimiz bizim hikayemiz

Küratör Cenk Gençdiş sergiye dair şöyle diyor: “… Harputluoğlu, profesyonel birikimini sanatsal bakışıyla yoğurarak kendi sanat kozasını ören bir fotoğraf gönüllüsü. Lines, Graphics & The City sergisinde de farklı disiplinleri bir araya getirerek bir şehir hikayesi anlatıyor. Yıllar içerisinde ortaya koyduğu eskizler, farklı şehirlerden fotoğrafları, mimari yapılarda kullanılan doğal taşlar, sergiyi gezerken dinleyeceğiniz müzik çevremizdeki dünyayı bir Kübra Mercan Harputluoğlu hikayesine dönüştürüyor… Satırlarında
bizlerin olduğu, şehirlerin olduğu, her satırında izleyicinin katkısıyla anlamını bulacak bir görsel hikâye…”

Artcrowdistanbul Sanat Galerisi’nin organizasyonu, medya ve iletişim uzmanı Fulya Bozkurt’un koordinasyonu ile açılacak olan sergide, farklı şehirler, disiplinler, beş duyumuza hitap eden “Lines, Graphics & The City” izleyici ile buluşacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın