Ayamama Swa(m)p: Kentsel Dayanıklılık ve Dere Koridorunun Canlandırılması

Salt, Massachusetts Institute of Technology (MIT) Mimarlık ve Planlama Fakültesi tarafından düzenlenen sergiye ev sahipliği yapıyor. Ayamama Deresi’nin ekolojisine odaklanan proje, tüm paydaşları daha dayanıklı ve sürdürülebilir bir kent yaşamı için düşünmeye ve diyaloğa davet ediyor.

Takas stratejisiyle canlandırılmış bir taşkın yatağı için geliştirilen önerinin havadan görüntüsü Selin Şahin ve Rafi Segal’in izniyle

İklim değişikliği, çarpık kentleşme, sel baskınları ve kullanım dışı kalmış altyapıların kesişim noktalarını inceleyen proje, Prof. Dr. Rafi Segal yürütücülüğünde iklim bilimciler, şehir plancıları, peyzaj tasarımcıları ve mimarlar ile birlikte sürdürülen disiplinlerarası araştırmayı temel alıyor.

Tasarımını ve küratörlüğünü Rafi Segal ile Selin Şahin’in üstlendiği sergi, akademik araştırmayı kamusal bir deneyime dönüştürmeyi amaçlayan üç parçadan oluşuyor: Ayamama Deresi koridorunu gösteren büyük bir harita, şehri kuşların gözünden anlatan bir film ve sanatçı Marisa Morán Jahn’ın tehdit altındaki endemik bitkilerden Allium Istanbulense’yi resmettiği bir dizi serigrafi.

Ayamama Swa(m)p, 26 Kasım-22 Aralık tarihlerinde Salt Galata’daki Atölye IV’te görülebilir.

Sergi: Prof. Dr. Rafi Segal, Selin Şahin, William Minghao Du, Marisa Morán Jahn (MIT)
Araştırma: Prof. Dr. Rafi Segal, Dr. Müge Kömürcü, Dr. Neşe Doğusan Alexander, Kelly Leilani Main, Joude Mabsout, Olivia Serra, Selin Şahin (MIT)
Katkıda Bulunanlar: Prof. Dr. Hayriye Esbah, Prof. Dr. Ömer Lüfti Şen, Prof. Dr. Gülşen Aytaç, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Doç. Dr. Orkan Özcan, Doç. Dr. Yasemin Ezber, Gizem Aluçlu (İstanbul Teknik Üniversitesi) ve Batuhan Akkaya (Urban.koop)
Program ve Prodüksiyon: Alâ Taleb, Emirhan Altuner (Salt)
Kurulum: Eray Özcan ile Burak Bodur (Salt), 3T Reklam, Zafer Cam

Bu araştırma ve sergi projesi DAR Group, MIT Leventhal Center for Advanced Urbanism ve MIT Future Urban Collectives Lab desteğiyle düzenleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın