MiCasa Vol.C

Sade bir açık mekan olarak kurgulanan proje, Brezilya'da var olan mobilya mağazası kompleksine eklemleniyor.

Kompleks; esas mağaza Vol.A, 2007 yılında yine Studio MK27 tarafından tasarlanan Vol.B isimli ek ve şimdi de yeni inşa edilen Vol.C’den oluşuyor.

Vol.A’nın düz metal strüktürüne ve Vol.B’nin brütalist beton malzemesine zıtlık oluştururcasına Vol.C yerde kibarca süzülüyor gibi duruyor. Japon fenerleri gibi.

Mimari program konusunda esneklik sağlamak amacıyla, iç mekanın farklı olasılıklara ortam sağlamasına özen gösterildi. Bu doğrultuda mağaza, sergi alanı ya da davetli sanatçılar için geçici konaklama alanı gibi fonksiyonların mekânsal gereksinimlerini göz önünde bulundurdu. Sonuçta 15×15 m’lik taban alanına ve 7,5 m yüksekliğe sahip bir hacim kurgulandı. Ayrıca mekanın dikey boyutlarını ve çift taraflı simetrisini vurgulamak amacıyla Isamu Noguchi’nin avizesi kullanıldı.

Bu hafif pavyonun inşası için stüdyo, kolay temizlik ve hızlı inşaya olanak sağlayan bir ahşap strüktür sistemi önerdi. Alt strüktür, yapının dış katmanını desteklerken aynı zamanda sütunlar ve cephe arasında bir boşluk yaratıyor. Bu uzaklık, belirli bir ritme ve sade montaj tekniğine sahip ahşap elementlerin okunuşunu kolaylaştırıyor.

Binanın dış cephesinin üst kısmını katlanabilir yarı saydam polikarbon levhalar tanımlarken, alt yarısında beyaz metal levhalar kullanılıyor. Tasarımı gerçekleştiren stüdyoya göre, malzeme kullanımındaki farklılık çevredeki ağaçların cepheye yansıyan gölgeleri sayesinde yapıya şiirsel bir hareket katıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın