Doğayla İç İçe Çiçekçi Evi

Kocaeli Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi Sema Tursun tarafından, 2017-2018 Yapı Uygulama ve Tasarımı dersi dönem projesi kapsamında hazırlanan tasarım.

Proje tamamen doğal unsurları referans alarak tasarladım. Temel çıkış noktası olarak İZOHİPS eğrilerini referans aldım ve bu yönde ORGANİK dokuya uyumlu bir yapı tasarladım. Bu sırada Kocaeli Gündoğdu Mahallesi’nde bulunan proje arazisi üzerinden siluet çıkararak çevre yapılar üzerinden analizler yaptım. Çevrede bulunan yoğun YEŞİL alana zarar vermeden aksine bu dokuyu GÜÇlendirecek bir güney bahçesi oluşturdum. Bu bahçenin doğal görselliğini yapının her katmanına taşıyabilmek amacıyla paralel ilerleyen ilerlemelerden kalan boşluklarla TERASlar oluşturdum. Çiçek satış birimi olarak kullanılacak ilk kattan yaşama alanı olan üst katlar ince bir düşey sirkülasyon elemanıyla birbirine bağladım. Siluet içinde ANOMALİK bir duruş sergileyen yapı aynı zamanda doğal unsurlarla UYUMLU bir tavır sergilemektedir.

Çiçek satış birimi ve yaşam alanı tasarlanırken KULLANIŞLILIK ve SADELİK oluşturmayı hedefledim. Az dekorasyon elemanıyla vurucu etkiler oluşturmayı amaçladığım projede MİNİMMALİZM akımı tasarımın etkileri bulunmakta.

Bir çifte ait olmasını hedeflediğim yapıda çeşitli boşluklar bırakarak ibadet ve spor faaliyetlerinin rahatlıkla yapılabilmesini amaçladım.

Yapının taşıyıcı sitem elemanları dışındaki tüm yapısında iki çeşit cam malzeme olarak belirledim. Yaşam alanlarında MAHREMİYET ve DOĞAYI OLDUĞU GİBİ YANSITMA amacıyla AYNALI CAM malzeme olarak belirlerken çiçek satış birimi olan mekanda ŞEFFAF CAM malzeme kullanarak tamamen DOĞAYLA İÇ İÇE BİR ÇİÇEKÇİ EVİ tasarlanmayı hedefledim.

Etiketler

Bir yanıt yazın