Tampines Hub

Tampines Hub

Singapur'da inşa edilen Our Tampines Hub; spor tesisleri, kütüphane, aile hekimliği merkezi, açık yemek bölümü ve mağazalar da dahil olmak üzere bir dizi işlevi barındırıyor.

DP Architects projeyi şöyle açıklıyor:

İnsan odaklı ve kucaklayıcı bir halk merkezi olan Our Tampines Hub, spor tesisleri, kütüphane, aile hekimliği merkezi, açık yemek bölümü ve mağazalar da dahil olmak üzere kapsamlı bir dizi olanak ve hizmet sunmaktadır. Tampines sakinlerine yönelik tasarlanmış yenilikçi entegrasyon anlayışı, paylaşılan ekonomi, optimizasyon ve üretkenlik kavramlarının yanı sıra, kamusal ve sosyal ortamların tasarımında kapsayıcılık, zenginlik ve yeni sinerjilerde büyük fırsatlar sunan yeni dinamikler getiriyor.

OTH, fikir olarak ortaya atıldığı günden itibaren 12 kamu sektörü paydaşının ve her yaş ve ilgi grubundan 15.000’den fazla sakinin görüşlerinin alındığı katılımcı bir süreç ile, Tampines semtine özgün fiziksel, sosyo-kültürel ve psikolojik yapıların tanımlanarak sentezlemesi amacıyla tasarlanmıştır. Toplum odaklı değer ve inançlar sisteminden ve komşuluk, ortak kullanım ve iş birliği fırsatları gereksinimlerinden feyz alan OTH, programa yönelik sinerjilerle bir araya getirilen paydaşlar ve tesislerinin alternatif mekân organizasyonuna dair keşiflerle tasarlanmıştır. Bunlar, birbirlerine kenetlenen ve malzemelerle farklılaştırılmış mekanlar ile akarak birbirine örülen sokaklar ve yeşil teraslar ile tanımlanmıştır.

Geçmişin ve bugünün üzerine inşa edilen OTH,  sunduğu konut seçenekleriyle güçlendirdiği mirasıyla, keyifli ve anlamlı deneyimler  aracılığıyla sakinler arasında gurur ve aidiyet duygusu uyandırmayı hedefliyor.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın