Katılımcı, Çuhadaroğlu Alüminyum 2017 Öğrenci Proje Yarışması

Rapor

BURSA MUDANYA

Mudanya MÖ.700 yılında kurulmuş bir LİMAN kentidir.

Bu sebepten dolayı Geçmişten günümüz de dahil olmak üzere her dönem Odak noktası olma özelliğini korumuştur.

Mudanya Liman şehri olmasına karşın YOĞUN bir nüfus yapısına sahiptir. Bu yoğunluk her geçen gün be gün artış göstermektedir.
Mudanya günümüzde bu yoğunluğa artık cevap verememeye başlamıştır.

AGORA KAVRAMI İLE İLİŞKİ KURMAK

AGORA antik çağda bir sitenin yönetim siyaset ve ticaret gibi işlerin görüşüldüğü kent alanlarıdır. Şehrin ana meydan omurgasını oluşturur.

Kompakt galaksilerdeki yatay plaka yaşam mekanlarının ana omurgasını oluşturmakta ve su üzerinde meydan alanını gelecek yaşam koşullarında önemli bir imkan sağlamaktadır.

ALTENATİF MEKAN YERİNE ALTENATİF DÜZEN KAVRAMI

Mudanya’nın yoğunluğu yerleşime izin vermemektedir. Bu yüzden yerleşim kavramı su öğesi ile birlikte değerlendirilerek transfer noktasını da içerisinde barındıran gelecek nesle yönelik total mekan anlayışı ile çalışan yapılardan oluşmaktadır.

Gelecek nesle yönelik bu mekan anlayışı ANDROMEDA kavramı ile bütünleştirilmiştir.

KÖKLÜ GEÇMİŞTEN SONSUZ GELECEĞE

ANDROMEDA yeni yaşam düzenini ve mekan anlayışını temsil eder. Böylelikle Mudanya’nın sahip olduğu köklü geçmişin izini takip ederek ve geliştirerek geleceğe dair en iyi mekan organizasyonunu oluşturmaktır.

GALAKSİ STRÜKTÜRLERİ

Total mekan anlayışı içerisinde oluşturulan mekanlar çelik bir iskelet sistem ile alüminyum ile bütünleştirilerek kullanılmıştır. Yapılar rijit bir çerçeve sistem şeklinde çalışmaktadır.

Etiketler

Bir yanıt yazın