Arsanın kuzey bölümünde yapının geometrisi arazinin uyumundan yola çıkılarak tarihi eserlerin geometrisi ile harmanlanarak yapı açısal bir geometride kendini göstermektedir. Yapının asıl kütlesi olan giriş alanı tüm fonksiyonlara dağılım sağlayacak kilit rolünü üstlenmektedir. İhtiyaç programı dâhilinde yapılaşmanın vaziyetine uygun olarak konaklama birimleri üst katlara yerleştirilmiş spa sauna fitness programları vaziyetle bütüncül konumda spor alanlarıyla görsel ilişki kuracak şekilde lineer bir kütlede toplanmıştır. Ayrıca giriş alanından bağlantılı olarak bu lineer kütle içerisinde sergi alanları ve konaklama ile birlikteliği ve manzara yönünü keyifle mekân kurgusunda kullanım sağlayan sosyal mekân yine bu kütlede bulunmaktadır.
Giriş alanından sanat ve sosyal faaliyetlere oluşturduğu diğer kilit bağlantısı konferans ve çok amaçlı salon programlarına olmaktadır. Yapı kütlesi ayrıca meydansal ve fonksiyonel açıdan kuzey alanını ikiye ayırmasında giriş alanı bir bağlantı sağlamakta ve filtreleme yaratmaktadır. Giriş alanı içerisinden dış mekânla bağlantı sağlamanın dışında iç mekân programlarını yapının açısal oturumu sebebiyle karışıklık yaratmadan bir arada bulunmasına olanak tanımaktadır.
Kuzey bölümünde yer alan dış mekân kullanımlarında özellikli giriş olanaklarına da cevap verecek şekilde tasarlanmıştır. Bu kurgu kamusal işlev birlikteliği ile geçişlerin arasında fark yaratmadan akışkan bir düşünceyle tasarlanmıştır. Giriş alanına yönlendirici olan giriş meydanı, konaklama ve konferans programlarını kullanıcıları için geçiş sağlarken ayrıca kamu kullanıcıları için dinlenme alanı ve spor faaliyetlerine açık alanlardan geçişi sağlamaktadır. Bu meydan ayrıca detay peyzaj düşüncesiyle oturma bankları ve aydınlatma elemanları ile tarihi mezarlara referans verecek şekilde düşünülmüştür. Meydanın bir diğer özelliği olan gölü üst noktadan seyir alanı oluşturmaktır. Giriş meydanı ile bağlantısı olan spor meydanını seyir terası bina ile ilişkisinin kurulduğu ince detaylardan biridir. Bu terasla giriş meydanı beraberinde kurgulanan amfi tarzı geçiş alanı spor meydanı ve sahil kısmına bağlantı sağlanan tünelle ilişki kurmaktadır. Bu amfi dış mekândan tüneler direk ulaşımı sağlamaktadır. Kuzey alanında spor alanlarının bir alt kotta olması sahildeki spor işlevleriyle bağlantı kurmasına olanak sağlayarak yol kotundan aşağıda olması gürültü kirliliğini minimuma indirmektedir.
Spor meydanına bir diğer dış bağlantı kuzey kısımda yer alan sanat meydanından kademeli bir dolaşım ile sağlayarak ulaşılabilmektedir. Sanat meydanına ayrıca arka bağlantı yolu ile ulaşıldığı gibi giriş alanından da sağlanmaktadır. Giriş alanından spor meydanına ulaşım doğu cephesinde yer alan dış mekân bir saçak ile sahil kısmına yönlendirilme ile de ulaşılabilir. Bu yönlendirmenin devamında dikey olarak tünelle buluşarak sahil ve iskeleye ulaşılabilmektedir. Ayrıca tünel başlangıcından koşu parkuru ve üst katta sanat meydanından koşu parkuruna katılım sağlanarak arsanın kuzey doğu alanındaki koşu piknik alanına ulaşılabilmektedir.
Kuzey alanındaki meydan işlevlerinin toplandığı tünelle sahil kullanımlarına ulaşım sağlanmaktadır bir saçak temeli ile oluşturulmuş sahil hafif strüktürü kamu kullanıcılarını yol kotundan toplayarak seyir alanlarına ve sahil programlarına ulaştırmaktadır. Bu dikey yol üst kotta seyir ve gözlem alanlarını tanımlarken kot altında bir saçaklanma ve gölgelik alnı oluşturmaktadır. Güney alanına geçişte etkinlik alanıyla devam eden batısında çadırlı kamp alanı ile birlikte kayıkhane kullanımına ayrılmıştır. Doğu kısmında plaj voleybolu ve plaj meydanı konumlandırılmıştır. Plaj voleybolu ve plaj meydanı kullanımlarında büfe ve gölge alanları tasarlanmıştır. Dikeyde giden bu yol sonunda iskele, su sporları alanı ve restorana ulaştırmaktadır. Üst kotla bağlantı sağlayan göl seyir amfisi restoranla ilişkili olarak konumlandırılmıştır. Restoranın iskele yapısıyla olan ilişkisi ve kano kiralama birimi ile desteklenmiş, kayıkhaneyi kullanan su sporcuları içinde iskele alanında buluşma merkezi olacak şekilde kurgulanmıştır.