Clefs Moiré

Bach'ın "Partita No.1 in B-flat Major: Gigue" parçası Massachusetts'de bir konutun lobisinde ayırıcı duvarlara ilham oldu.

Chelsea’de bir konutun lobisi ve kafesinin kesişiminde iki ayırıcı duvar yapması istenen Radlab, tasarım süreçlerine bu duvarlara mimari bir araç rolü biçerek başlamışlar. Ölçüleri belli olan duvarlar açık, kamusal bir alanda bazı özel alanlar oluşturacak şekilde yerleştirilmiş.

Özel/kamusal dinamiğini keşfetmek için yola çıkan projede hacimli konfigürasyonlar içinde hare deseni araşıyına girilmiş. Güçlü bir desen elde edebilmek için dikey iskelet ile geçirgen bir omurga yaratılmış. Öncelikle bir bütün olarak ele alınan duvarlar tasarım bittikten sonra ayrı üretilmiş.

Bu iki hacimin ritim organizasyonunda bir müzik parçası düşünülmüş. Bach’tan “Partita No.1 in B-flat Major: Gigue” parçası klavsen için tekrar yazılmış ve standart nota gösterimin farklılaştığı keşfedilmiş. Bu melodik ileri geri gidişler bas ve tiz arasında kıvrımlı bir geometrik kompozisyona yol açmış ve dalga boylarına göre plan ve kesit özelliklerini oluşturmuş.

Müzik eşliğinde üretim sürecini izlemek ise bir o kadar keyifli:

Etiketler

2 yorum

Bir yanıt yazın