Cihan Sevindik ve Mustafa Kaan Özdoğan tarafından tasarlanan proje.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binası ve İş Merkezi yapısı konum olarak kent merkezinin kuzey doğusunda yer almaktadır. Tasarım alanı, kent merkezi ile kentin kuzey doğusunu besleyen en önemli iki arter olan Cengiz Topel Caddesi ile Gazi Mustafa Kemal Bulvarının kesişim noktasında yer almaktadır. Erişilebilirliği yüksek bir konumda bulunmasına rağmen bugune kadar işlevsel ve fiziki dönüşümünü tamamyalamamış olan bu bölge, doğru hamlelerle yeni kentsel çekim merkezine dönüştürülebilir.
Son zamanlardaki mimari eğilimleri dikkatle incelediğimizde, çoğu kez yeniden bir şeyler bulmak ve tasarım kurgularının yeniden ele alınması, formsal arayışlar üzerine fikirler geliştirildiği karşımıza çıkmaktadır. Halbuki üretilen her şeyin, ”geçmiş” ile koparılamaz bir bütün olduğu açıktır. Bu doğrultuda bizler, geçmiş kavramlar üzerine yeni düşünceler koyarak daha önceki üretimlerimizi geliştirmekteyiz. Bu nedenle, gelişim ve yeni arayışlar, zaman çizgisi üzerinde oluşan zamansal süreklilik ile algısı mümkün hale gelmektedir. Bu durum hiç kuşkusuz mimarlık için de geçerlidir. Mekan karakteri, mekansal deneyim, proporsiyon, yapı tekniği, kullanım alışkanlıkları, geçmişten gelen ve giderek gelişip evrilen kavramlardır. Oysa birçok alanda olduğu gibi mimarlık için de bu kavramların, idealler dünyasında olması gerektiği gibi geliştirilemediği, özellikle kentleşmenin giderek artan ivmesi ve hızlı yapılaşma uğruna feda edilen, son yılların en acımasız tahribatları arasında sayılabilir.
Mersin ilinin geçmişten gelen iklim , ekoloji ve sosyal yaşam verileri incelendiğinde ”avlu” kavramı mimari imge olarak öne çıkmaktadır. Bu doğrultuda tasarım kurgunalırken bölgenin mimari dili ile paralellik gösteren, buraya ait olan bir kurgu seçilmiştir.
Arazinin merkezinde konumlandırılan avlu sistemi kentin bu bölgesini besleyen bir “Sosyal Platform” imgesine dönüşmesi amaçlanmıştır. Oluşturulan sosyal platform etrafında örgütlenen birimler, farklı kotlarda avlu ile içiçe bir yaşam öngörmektedir. Alt zemin kattan itibaren çeşitli sosyal birimler ile desteklenen sosyal platform, farklı noktalardan kentliyi içeriye davet etmektedir. Sosyal platformun ana yaklaşım yönü olarak ise Cengiz Topel Caddesi İle Gazi Mustafa Kemanl Paşa Bulvarının kesişim noktası kabul edilmiştir. Bu noktada oluşturulan meydan ile insanlar Kent Sahnesi ile sosyal platforma bağlanmaktadırlar. Farklı işlevledeki kullanımları bünyesinden barındıran bu platform müze, konferans salonu, yeme içme birimleri, mağazalar ile gündüz ve gece kullanımlarını bir araya getiren, 24 saat yaşayan bir kentsel çekim merzine dönüşmektedir.