Ytong yapı malzemeleri içerisinde, birçok özelliği aynı anda sağlamasıyla, yapılarda yeni nesil yapım tekniğini öngörebilmiştir. Ytong’un bu yeni nesil yapı ve malzeme anlayışının temelinde, özel üretim tekniğinin sonucu oluşan, boşluklu yapı yer almaktadır.
Bu boşluklu yapı, Ytong’un insan gözü ölçeğinde hissedilmeyen, fakat malzeme ölçeğinde birçok malzemenin önüne geçmesini sağlayan (yalıtım, hafiflik, kolay kesilebilirlik) en temel yapısal özelliklerinin ana yapı taşını oluşturmaktadır.
Ytong stand tasarımı, konsept olarak ele alınırken bu görünmez boşluklu yapıyı görünür kılmak ve stand tasarımında oluşturulacak farklı plastik etkiyi, Ytong’un öz karakteristiğinden çıkarmak ana konsept yaklaşımı olmuştur.
Ytong stand alanı iki sergi bölümünden oluşmaktadır. 90 m²’lik geniş stand alanı, ana ürün sergi bölümü, 50 m²’lik ikincil küçük alan ise, bu alana eklemlenmiş karşılama bankosu ve servis mekanlarını içeren bölüm olarak planlanmıştır.
90 m²’lik ana ürün sergi alanı kurgulanırken, alan gridal bir altlığa bölünmüş ve sergi üniteleri bu gridal şemaya oturtularak çözülmüştür. Ana ürün sergi alanlarının, geçiş mesafeleri eşit gridal altyapıya oturtulmasıyla sergi alanında maximum gezi yüzeyi hedeflenirken, orta kısımda ürün deneyimi ve istenildiğinde farklı organizasyonların (ödül töreni, sunum, öğrenci etkinliği vb.) kurgulanabileceği esnek, merkezcil bir alan elde edilmiştir. 90 m²’lik bu alana eklemlenen ikincil 50 m²’lik stand alanının, tüm bu kurguya görsel anlamda tamamen hakim olması hedeflenmiştir.
Bu iki stand bölümü üstte bir yapısal saçak ile birleştirilmiş, bu sayede plastik etki dikkat çekici bir biçimde kurgulanırken, iki alanın birlikte çalışan monolitik bir kütle olarak algılanması sağlanmıştır.