Hem Apartman, Hem Tiyatro, Hem Park

Amerikalı stüdyo Min | Day tarafından Omaha şehir merkezinin yakınında gelişmekte olan bir sanat bölgesi için tasarlanmış, cephesi hava koşullarına dayanıklı çelik ve demir malzemelerle kaplanmış sanat merkezi, karma kullanımlı bir kompleksin parçası.

Eskiden park yeri olarak kullanılan hafif eğimli bir alan üzerine inşa edilmiş proje, Blue Barn isimli bir tiyatro, Boxcar 10 isimli dört katlı karma kullanımlı bir bina ve Green in the City adlı küçük bir şehir parkından oluşuyor. Yapımında kullanılan malzemeler arasında ise paslanmaz çelik, inşaat demirleri ve gri metal dış cephe kaplaması yer alıyor.

Mimarlar binayı, hava şartlarına dayanıklı ve üzeri inşaat demirinden ince şeritlerle örtülü çelik panellerle kaplamış. Cephe ışıklandırmaları ile akşamları binadan altın rengi bir parlaklık yayılması sağlanmış

Binayı kapatan kıvrımlı çatı bir tarafından dışarı doğru uzatılarak giriş kısmında tente oluşturulmuş.

Ziyaretçileri karşılayan lobinin tavanı maviye boyanırken, zemin ve duvarlarda ahşap yer kaplaması ve duvar panelleri kullanılmış.

Tesisin merkezinde, 93 metrekarelik bir sahne bulunduran 96 kişi kapasiteli bir oditoryum yer alıyor. Kara bir kutuyu andıran siyah duvarlarla çevrili tiyatro salonuna, turuncu koltuklar ve oturma düzenini belirleyen dokulu ahşaptan yapılmış akustik duvar sistemi ile canlılık kazandırılmış. 

Sahnenin arkasındaki açılabilir hareketli duvar ile binanın dışındaki performans alanına ve parka erişim sağlanmış. 697metrekarelik park, Missouri tabanlı bir firma El Dorado ve Oregon ve Kaliforniya’da ofisleri bulunan Urban Rain Design tarafından tasarlamış. Firmalar, Min | Day tarafından organize edilen ulusal bir yarışmayla seçilmiş. Parkta, çimle kaplı eğimli bir alan ve çeşitli bitki türleri yer alıyor.

Tiyatroya bitişik olan Boxcar 10 isimli yapı, toplamda 929 metrekare büyüklüğünde dört katlı karma kullanımlı bir bina. Yerel bir geliştirici tarafından desteklenen bina ile, mahallenin sanatsal karakterinin güçlendirilmesi ve konut itiyacının karşılanması amaçlanmış. Zemin katında bir restoran, üst katlarda ise daireler bulunuyor.

Tiyatro ile karma kullanımlı bina arasında, her iki yapıya da hizmet veren, yağmur suyunun sulama ve sert zemin yüzeylerinin temizlenmesi için kullanılması amacıyla depolama ve arıtma tanklarının yer aldığı bir “altyapı bar” bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın