Yaşayan Halı Enstalasyonu

Sanatçı Martin Roth, İran Halıları'nın lifleri arasında çimen yetiştiriyor. Sanatçı çimenlerin liflere tutunması ve büyümeye devam etmesi için halıları düzenli olarak suluyor. Çalışma 19 Kasım'a kadar Kore Kültür Merkezi'nde sergileniyor olacak.

Sanatçı, halıların üzerine serpiştirdiği tohumları, büyüyüp halı liflerine tutunana kadar düzenli olarak suluyor. Sergi boyunca çimenler yeşerip çoğalmaya devam ediyor; ta ki halıları tamamen kaplayıp tutunacak lifleri bitirene kadar. Serginin sonunda ise tutunacak lif kalmadığında, çimenler ölüyor.

Martin Roth genellikle, yaşayan organizmalarla mekanları değiştirdiği, hayvan ve bitkilerin süreç içerisindeki davranışlarını gözlemlediği çalışmalar yapıyor. 2010 yılında yaptığı bir çalışmasında, endüstriyel bir yapının içerisine, yapının ses peyzajını değiştirmek için 50 cırcırböceği koymuş. 2012 yılında hazırladığı sergide, Avusturya’daki bir sanat galerisini suyla doldurarak sığ bir akvaryuma dönüştürmüş, birkaç balık koymuş ve ziyaretçiler için de adım taşları döşemiş.

Martin Roth’un çalışmalarına buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın