“Çocuk ve Mimarlık” Başlıklı Kitap Serisinin İlki Yayınlandı

Kültür A.Ş. Yayınları'nın "Çocuk ve Mimarlık" başlığıyla kurgulanan kitap serisinin ilki çıktı.

Mimar Fatma Sema Sekban tarafından kaleme alınan, görselleri Okan Yenen ve Volkan Yenen tarafından hazırlanan Galata Kulesi başlıklı ilk kitap yayınlandı. Çocuklara her yapının bir hikayesi olduğunu anlatan kitap serisinin ilkinde, Galata Kulesi’nin hikayesi Burla ve Kedi Medi karakterlerinin maceralarıyla konu ediliyor.

Kitabın tanıtım metninden:

Burla, meraklı mı meraklı bir kız. Bir de yaramaz kedisi var ki sormayın. Adı da Kedi Medi. O, Burla’dan da meraklı. Bu iki kafadar bir gün parkta yaşlı bir teyzeyle tanışıyor. İşte bütün serüven bu teyzenin anlattığı o çok değişik olayla başlıyor. Serüvende, gökyüzünde kuş gibi uçan adam mı ararsın yoksa içine bir dolu hikaye saklayan kuleye mi rastlarsın?

Bizim meraklılar, ”Acaba içinde ne saklar bu kule?” diye heveslenip araştırmaya başlıyorlar ki, bir de ne görsünler… O neydi? Bu kimdi? Şuna ne oldu? derken hikayelerin hepsi etrafa dağılmasın mı? Burla ve Kedi Medi’ye zorlu bir iş çıkıyor. Peki, ama bu kadar hikayeyi ne yapacaklar? Şimdi bunların hepsini nereye koyacaklar? Burla ve Kedi Medi iş başında…

Çocukların kulağına her yapının bir hikayesi olduğunu fısıldayan,
Bu hikayelerin peşinden gitmeleri için minik yüreklerini cesaretlendiren,
O çok renkli ve duru zihinlerde mimarlığa dair merak uyandıran,
Ve belki de hayalhanelerinde yeni şehirler, yeni yapılar kurmalarını özendiren,
”Çocuk ve Mimarlık” üzerine kurgulanmış bir kitap serisinin ilk kitabı çıktı.
Mimar Fatma Sema Sekban yazdı, Okan ve Volkan Yenen kardeşler çizdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın