Stefano Boeri Yeni Kitabını Anlatıyor: Dikey Bir Orman

7 Haziran tarihinde İtalyan Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek olan etkinlikte, İtalya'daki "Vertical Forest" gökdeleninin mimarı Stefano Boeri, aynı isimdeki kitap üzerine bir sunum yapacak.

Etkinliğin tanıtımı şöyle:

İki yıl boyunca uluslararası pek çok ödül alan ve hakkında ikibinin üstünde eser yayınlanan herkesin kendisinden bahsettiği , dünyanın en güzel ve en yenilikci gökdeleni seçilen Dikey Orman, bu kez de Corraini yayınlarından çıkan Guido Musante ve Azzurra Muzzonigro küratörlüğünde Stefano Boeri tarafından yazılan bir kitapla karşınıza çıkıyor.

“Dikey bir Orman. Orman şehir prototipi için kullanım kitapçığı”nda Stefano Boeri, İtalyan mimarisinin ve Milano’nun sembolik binasına dönüşmesinden önceki hayatını ve dönüm noktasını anlatıyor.

Stefano Boeri: “Bu bir mimari kitap değildir, çünkü Dikey Orman her şeyden önce hayaller ve fikirlerin yeniden yazılmış bir parşömeni, insanlar, ağaçlar ve kuşlar arasında bir etkileşim ve her şeyden önce bir biyoçeşitlilik deneyimi.”

Stefano Boeri hakkında: 

Ofisi uzun yıllar İtalya’da mimari tasarımlar ( Milano’da Dikey Orman’dan başlayarak, International Highrise 2014 ödülü; Avrupa’da Marsiya’da Villa Mediterranée dosyası; Çin’de Changchun Centro Polivalente’ye kadar) üretti. Milano Politecnico’da Kentsel Tasarım kürsüsünde ordinaryus profesördür ve aralarında Harvard GSD, Strelka/Mosca, l’EcolePolitecnique de Losanne ve BerlageInstitute’nun da buluduğu çok sayıda üniversitede konuk profesör olarak yer aldı. 2004-2007 arasında uluslararası Domus, Eylül 2007’den Nisan 2011’e kadar ise uluslararası Abitare dergisinin yöneticiliğini yaptı

2007-2008 yıllarında Cagliari’de 2010 ve 2011 yıllarında ise Perugia’da gerçekleşen Uluslararası FESTARCH Mimarlık Festivalinin sanat yönetmenliğini yaptı. Farklı disipliner açılardan gözlemlenmiş şehrin değişimi eğitimine adanmış olan Multiplicity araştırma ajansının kurucusudur, XI Documenta/Kassel, Il Musée d’Art Modern di Parigi ve Venedik Bienaline gibi çok sayıda uluslararası sergiye katıldı, Mutations (Actar, 2000), USE (Skirà, 2002) ve Cronache dell’Abitare (Mondadori, 2007) gibi çok sayıda eserin yayınlarında işbirliği yaptı.

Gerçekleştirmiş olduğu son eserler ise Anticittà (Laterza, 2011) ve Fare di più con meno (Laterza 2012).

Haziran 2011’den Mart 2013’e kadar Milano Belediyesi Moda ve Tasarım Kültür Danışmanlığı görevinde bulundu, Haziran 2014’ten bu yana ise Estate Fiorentina’nın sanat yönetmeni olup, Floransa Belediye Başkanı adına büyük kültürel etkinliklerde danışmanlık yapmaktadır.

Etiketler

Bir yanıt yazın