5 Duyuda İstanbul: Haliç Atölyesi

5 Duyuda İstanbul: Haliç Atölyesi 18, 25, 26, 27, 28 Ekim 2022 tarihlerinde Marmara Belediyeler Birliği tarafından İstanbul Planlama Ajansı, Ankara Aks ve Kentsel Strateji iş birliğiyle düzenlenecek. Atölyeye katılmak için son başvuru tarihi 13 Ekim.

18 Ekim’de çevrimiçi olarak başlayacak olan 5 Duyu Atölyeleri , 25-26-27-28 Ekim 2022 tarihlerinde İstanbul’da Marmara Belediyeler Birliği ve İPA Kampüs’te 30 yaş altı 30 genç ile yüz yüze devam edecek. Atölyelerde İstanbul’un duyular aracılığıyla keşfedilmesi, deneyimlenmesi ve bu deneyimin çeşitli üretim metotları ile tartışılması amaçlanıyor.

Kimler Katılabilir?

Atölyeye 20-30 yaş arası kişiler buradan başvurarak katılım sağlayabilir. Tam katılım sağlayanlara atölye sonunda katılım sertifikası verilecektir.

Atölyenin Yöntemi

Atölye; Görme, Duyma, Koklama, Dokunma ve Tatma olarak 5 eksende ve 5 tematik grup ile yapılacaktır. Atölye, 4 ila 6 katılımcıdan oluşan alt gruplarda, katılımcıların tanışması ve ön çalışmalar, saha gezisi ve veri toplanması ile üretim süreci olmak üzere üç bölümde kurgulanmıştır. Atölye sonunda her alt gruptan kendi temaları doğrultusunda ürünler çıkarması beklenmektedir.

Tematik Atölyeler

  • Görme Atölyesi: Katılımcılar tarafından, atölyenin üretim günlerinde çekilen videolardan “Haliç’i nasıl görüyoruz?” sorusuna yanıt niteliğinde video kolaj çalışması hazırlanacaktır. Bu atölyenin için video edit programlarının bilinmesi önkoşuldur.
  • İşitme Atölyesi: Üretim günlerinde katılımcılar kendilerinin belirleyeceği bir kurgu üzerinden sesleri bir araya getirerek kolaj oluşturacaktır.
  • Koku Atölyesi: “İstanbul bir koku olsaydı ne olurdu?” sorusundan yola çıkarak katılımcılar bir koku haritası oluşturulacaktır.
  • Tat Atölyesi: İstanbul’un yemek kültürünün önemli bir parçası olan sokak lezzetlerini odağına alacak olan tat atölyesinde tadın değişen dinamiğini ve tarihsel gelişimini inceleyecek olan grup, atölye sonunda alanın tat haritasını çıkartacaktır.
  • Dokunma Atölyesi: “İstanbul bir doku olsaydı dokunduğumuzda nasıl hissederdik?” sorgulaması üzerinden hareket edecek olan atölyede bir anlamda alanın dokusunu oluşturacaklardır.

* Katılımcılar video ve ses kaydını kendi cihazlarından yapacaktır.
**Katılımcılar atölye üretim sürecinde kendi bilgisayarlarını kullanacaktır.
***Katılımcı kontenjanı 30 kişi ile sınırlıdır.

Program Akışı

18 Ekim Salı
Program: Seminerler + Tanışma
Yer: Çevrimiçi
Saat: 10:00 – 17:00

25 Ekim Salı
Program: İlk karşılaşma + Gezi + Tartışma
Yer: Haliç ve Marmara Belediyeler Birliği
Saat: 10:00 – 17:00

26 Ekim Çarşamba
Program: Gezi + Tartışma
Yer: Haliç ve Marmara Belediyeler Birliği
Saat: 10:00 – 17:00

27 Ekim Perşembe
Program: Üretim Günü I
Yer: İPA Kampüs
Saat: 10:00 – 17:00

28 Ekim Cuma
Program: Üretim Günü II
Yer: İPA Kampüs
Saat: 10:00 – 17:00

Başvuru

Atölyelere buradan başvurabilirsiniz. Son başvuru tarihi 13 Ekim 2022’dir.
Başvurular değerlendirildikten sonra sonuçlara ilişkin bilgilendirme 14-16 Ekim tarihleri arasında yapılacaktır.

Etiketler

Bir yanıt yazın