Kurtuluş semtinin, 17. yüzyılda küçük bir yerleşim olarak kurulmasından bu yana ve özellikle son 100 yılına ışık tutan 70TK sergisi Kültürel Mirası Koruma Derneği ve Paros Dergisi ortaklığı ile 22 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında görülebilir.
Sergi, uzun yıllar Tatavla olarak adlandırılan bu yerleşimin son yüzyılda geçirdiği dönüşümleri farklı medyalar üzerinden sunarak, geçmişinden kalan izlerini bugüne aktarıyor.
Etkinliğin tanıtım metni:
Kurtuluş’un uzun yıllardır ulaşım ihtiyacını karşılayan 70 numaralı otobüs ve Tatavla’dan Kurtuluş’a evrilişinin yolculuğunun birleşiminden oluşan 70TK sergisi, 100 yıllık tarihi ve kültürel değişimi gözler önüne seriyor. 70TK projesi, Actors of Urban Change programının da bir parçası idi. Program kapsamında Avrupa’nın 10 farklı şehrinden, kültür sektörü, kamu sektörü ve özel sektörden birer temsilcinin bir araya gelerek oluşturduğu proje ekipleri, 18 ay boyunca kendi şehirlerinin bir sorununun çözümüne katkıda bulunmak için farklı alanlarda çalışmalar yürüttüler. Yanısıra Şişli Belediyesi, Kurtuluş Aya Tanaş Aya Dimitri Aya Lefter Rum Ortodoks Kilisesi ve Mektebi Vakfı ve Açık Toplum Vakfı da 70 TK projesinin destekçileri arasında yer alıyor.
Sergi Hakkında: 70TK sergisi, 2003 yılından bu yana eğitim faaliyeti yürütmeyen Kurtuluş Rum İlköğretim Okulu’nda, 23.09.2017-01.10.2017 tarihleri arasında, açık olacak ve 11:00-18:00 saatleri arasında gezilebilecek. Kurtuluş semtinin karakterini ortaya koyan mekanların gösterildiği bir bellek haritasının yanı sıra; arşivlerden ortaya çıkan mimari ve günlük değişimlere dair izlerin yer aldığı haber kupürleri, müstakil konutlardan apartmana geçiş sırasında bölgedeki demografik yapıyı yansıtan apartman isimleri, Tatavla’nın değişen sokak isimleri ve semtin dönüşümünü yansıtan enstalasyonlar yer alacak.