Atölye: Hafif Mekan

SALT Yorumlama'nın bu bağlamda düzenlediği "Hafif Mekân" atölyesinde, "Mekânı katı elementler olmaksızın nasıl tanımlayabiliriz?

Dijital teknolojilerdeki gelişmeler, gündelik ürünler kadar mekân algısı ve deneyimini de değiştiriyor. Modern dönemin büyük, ağır, katı altyapı projeleri yerini daha hafif ve akıcı projelere bırakıyor. SALT Yorumlama’nın bu bağlamda düzenlediği “Hafif Mekân” atölyesinde, “Mekânı katı elementler olmaksızın nasıl tanımlayabiliriz?” ve “Mekânı tanımlayan katı ve boşluklar arasında ara değerler oluşturmanın yolları nelerdir?” gibi sorular incelenecek. Üniversite öğrencilerine yönelik atölyenin yürütücülüğünü mimarlar Alper Derinboğaz, Ömer Kanıpak ve Salih Küçüktuna yapacak.

Atölye süresince, öğrenciler hem dijital ortamda çalışacak, hem de lazer ışınları ve aynaların yardımıyla mekân içinde düzlemler, çizgiler ve farklı alanlar yaratacaklar. Katılımcılardan dizüstü bilgisayarları ile 3DS Max, Maya, Rhino, Cinema 4D gibi 3D tasarım programlarını getirmeleri beklenmektedir.

Atölye dili Türkçe’dir ve katılım 20 öğrenci ile sınırlıdır.

Alper Derinboğaz, 2005’te İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. İstanbul Bilgi Üniversitesi ve University of California Los Angeles’ta (UCLA) yüksek lisans yaptı. Üç uygulaması ile Arkiv Yılın Mimarlık Eserleri Seçkisi’ne giren Derinboğaz, 2011’de Arkitera Genç Mimar Özel Ödülü’nü aldı. Derinboğaz, çalışmalarına Salon Architects’in kurucu ortağı olarak devam ediyor ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde atölye yürütücülüğü yapıyor.

Ömer Kanıpak, 1994’te İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun olduktan sonra yüksek lisans eğitimini Massachusetts Institute of Technology’de tamamladı. 2000’de Arkitera Mimarlık Merkezi’nin kurucuları arasında yer aldı. Kanıpak hâlen Masa Mimarlık’ta çalışıyor ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde mimari proje stüdyoları yürütüyor.

Salih Küçüktuna, 2001’de Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. 1998-2004 yıllarında GAD Architecture’da tasarımcı mimar olarak görev yaptı. Profesyonel mimarlık çalışmalarını ortağı olduğu Uras×Dilekci Mimarlık’ta sürdüren Küçüktuna, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Tasarım Stüdyoları’nda yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ders veriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın