Beden Mimarlığı & Toprak Mimarlığı

Beden Mimarlığı ve Toprak Mimarlığı atölyeleri, 30 Haziran- 7 Temmuz arasında Şirince'deki Tiyatro Medreresi'nde yapılacak.

Beden Mimarlığı
Beden mimarlığı atölyesi, geri dönüştürülebilir malzemeler yardımıyla, esnek, hafif, bedenin ve hareketin uzantısı olarak tasarlanacak bir dizi yapı ortaya çıkarmayı amaçlar. Bu bağlamda atölye sonucunda olabildiğince basit malzemeler ile bedeni merkeze alan ve bedenimizin uzantısı olarak çalışacak hafif yapılar tasarlanıp üretilecektir.
Atölye sürecinde, beden mimarlığı inşa edilirken, tasarımdan üretime doğrusal olarak ilerleyen geleneksel uygulama süreci tartışmaya açılacaktır. Tasarım süreci ve deneysel uygulama karşılıklı bir diyalog içindedir. Bu üretim yaklaşımı ile beden merkezli hareketli yapılar, uygulamalı işlevsel kompozisyonlara dönüştürülür. Bedenin hareketlerinin keşfi mimarlığın basit malzemeler ve boyutlar üzerine kavramsal bakışını yeniden düşünmemizi sağlar. Atölye sonunda bedenin ergonomisi ve materyal kompozisyonlar sayesinde ortaya çıkacak giydirilebilir yapılar bir defile/koreografi ile sergilenecektir.

Katılım için tıklayınız.

Toprak Mimarlığı
Atölye, kamış (Phrogmites australis) ve kil gibi yerel malzemelerin kullanımını içeren geleneksel doğal bina tekniklerini araştırmayı içerir. Eğitmenler, atölye çalışmaları sırasında, Tiyatro Medresesi’nin tesislerinde kurulabilecek ve kullanılabilecek küçük ölçekli bir mimarinin tasarım ve yapımına yönelik öğrencileri yönlendireceklerdir. Çalıstay sırasında öğrenciler, yerel malzemelerin yapısal ve teknik olasılıklarını keşfedecek ve malzeme özelliklerine göre tasarlayacaklardır.

Katılım için tıklayınız.

Etiketler

Bir yanıt yazın