Bir Sonraki Günün Emeği: Eğreti Emek Koşulları Çerçevesinde Müşterek Mekanları Düşünmek Atölyesi

1-3 Mayıs'ta Gaziantep'te, "Bir Sonraki Günün Emeği: Eğreti Emek Koşulları Çerçevesinde Müşterek Mekanları Düşünmek" atölyesine katılımlar başladı.

“Mezun olduğunda seni nasıl bir hayat bekliyor? Ofiste bilgisayar karşısında kaç saat, kaç gün geçiriyorsun? Sence ofis-emek örgütlenmesi nedir? Mimar sendikası kurmayı düşündün mü? Sigortan ödeniyor mu? Hiç başka mimarlık pratikleri üretmeyi hayal ettin mi? Mimarlığın farklı emek koşulları üzerine düşündün mü? Farklı kırılgan emek dayanışması içinde olmak ister misin; mesela göçmen emeği?”

İki gün sürecek atölye lisans ve lisansüstü mimarlık, şehir plancısı ve ilgili disiplin öğrencilerine ve göçmenlere yöneliktir. Atölye, mimarlığın yapı ve kent ölçeklerindeki emek koşullarının haritalamasına ve alternatif, esnek, adil tasarım önerilerine odaklanacaktır. Atölye yürütücüsü sunumlarının ardından emek koşullarının haritalanması üzerine çalışılacak olan 1.günde, göçmen sivil inisiyatiflerle birlikte göçmen emeği ve mekanları üzerine yoğunlaşılacak. 2. gün tasarım önerileri hazırlanacak ve 3. gün kongre sonunda sunulması/sergilenmesi sağlanacaktır.

Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi’nin Kent, İnşaat, Ekonomi Kongresi kapsamında gerçekleşecek atölyenin yürütücüleri Mezra Öner, Yıldız Tahtacı, Ashraf Nasab, Mervan Ali, Merve Gül Özokcu ve Pelin Tan.

Atölyeye aşağıdaki bağlantıdan başvurabilirsiniz: 
https://forms.gle/efPE1QjJ1wceJ4V97

Atölye programı aşağıdaki gibidir:

1. Gün (1 Mayıs 2019)

10:00 – 12:30
Atölye yürütücülerinin yerel ve küresel örnekler üzerine sunumu (15dk sunumlar)

– Mezra Oner // Plancı, Kent, Göçmen
– Yıldız Tahtacı // Bir alan çalışması: Kadın Emeği ve Müşterek mekanlar: Benusen Mah. (Diyarbakir) ve Al-Fawar Multeci Kampi (Bati Seria).
– Pelin Tan // Müşterek Mekan Tasarlamak: Reyhanlı Mülteci Kültür Merkezi (Mimar Chen Yu Chiu)
– Ashraf Nasab // Sosyal Tasarım ve Hassan Fathy

12:30 – 13:30
– Öğle Yemeği

13:30 – 19:00
– Haritalama: Gaziantep çalışma mekanları, ortak mekanlar, sömürü mekanları, göçmen dayanışma mekanları, mimarlık ofisleri…
– Göçmenlerin çalışma koşulları.

18: 00 – 19:00
– Alternatif, adil, müşterek, akışkan, esnek mekanlar ve ara modül tasarım önerileri, tartışma, örnekler belirleme.

2. Gün (2 Mayıs 2019)

10:00 – 10:30
– Merve Gül Özokcu // Müşterekler ve Tasarım

10:30 – 12:30
– Tasarım Atölyesi

12:30 – 13:30
– Öğle Yemeği

13:30 – 18:00
– Tasarım önerilerinin hazırlanması

3. Gün (3 Mayıs 2019)

– Değerlendirme/Sunum

Etiketler

Bir yanıt yazın