Kentlerin erişilebilirlik sorunları üzerine çalışan Erişilebilir Kent Atölyesi İstanbul ekibinin 11-12 Nisan’da düzenleyeceği CovIDEA Dijital Erişilebilirlik Atölyesi, krizin ilerleyen safhalarında nasıl bir boyuta ulaşacağını düşünmeye teşvik ediyor. Son başvuru tarihi 9 Nisan.
Erişilebilir Kent Atölyesi EKA ekibi olarak, ‘Herkes için Erişilebilir Kentler’ konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan; çeşitli üniversitelerden farklı disiplinlerde eğitim gören öğrencileri bünyesinde bulunduran, bir atölye topluluğu.
Etkinlik metni:
“Olağanüstü zamanlar” olağanüstü tasarım gerektirir.’’
COVİD-19 hızla tüm dünyaya yayılırken insan, dil, din, ırk ayrımı yapmadan herkesin eşit olduğunu hatırlatıyor bizlere. Birçoğumuzun evden çık(-a)madığı bu günlerde, hayatımızda birçok sorun baş göstermeye başladı ve ihtiyaçlarımız değişti. İşimize, okulumuza gidemiyoruz, adeta dışarıdaki hayat ile bağımız kesildi.
Erişemiyoruz.
Pandemi, kentsel bir erişilebilirlik sorunları ortaya çıkardı. Alışık olmadığımız erişilebilirlik problemleri günlük hayatımıza yön vermeye başladı. Bizlerin kısa bir süre için erişmekte sıkıntı çektiği birçok yere, nesneye veya araca, engelli insanların hayatları boyunca erişemediğini biliyor muydunuz?
11-12 Nisan’da düzenlemek istediğimiz CovIdea Erişilebilirlik Atölyesi, tam da bu farkındalık üzerinde durduğumuz, yaşadığımız sosyal izolasyonun hayatlarımızı ne derece etkileyeceğini sorgulayacağımız bir atölye olacak.
Kentlerin erişilebilirlik sorunları üzerine çalışan EKA İstanbul ekibi olarak düzenleyeceğimiz Atölye, krizin ilerleyen safhalarında nasıl bir boyuta ulaşacağını düşünmeye teşvik ediyor. Katılımcılardan Koronavirüs Pandemisi’nin bugünü ve geleceğine dair senaryolar üretmesini bekliyoruz. Üretilen bu senaryoları her katılımcı birey veya grup, seçtikleri alt başlıklar üzerinden virüsün dünyayı nasıl değiştirip dönüştürececeğini sorgulamalı, tasarladıkları bu senaryoda ne gibi erişilebilirlik sorunları ortaya çıkacağını düşünmelidir.
Atölyenin ikinci günü ise tasarlanan senaryolar ve oluşması öngörülen sorunlara çeşitli ölçeklerde çözüm önerileri getirilmesi beklenmektedir.
İnsanlık, tarih boyunca sayısız kriz ve küresel felaket ile karşı karşıya kalmış ve bazılarını kolaylıkla atlatırken, büyük bir kısmı ise tarihin kara günleri olarak küresel hafızamızda derin izler bırakmıştır. Bilinçli toplumlara düşen görev, önü alınamayan felaketlere ön hazırlık yapmak, oluşabilecek sorunların erkenden farkına varıp insan hayatını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalar yapmaktır.
SALGIN teması üzerine düşünüp, çözüm üretmek isteyen tüm öğrenciler atölyemize davetlidir!
Başvuru için: https://www.ekaistanbul.com/
Instagram: https://www.instagram.com/ekaistanbul/