Deneysel Fotoğraf Atölyesi

Işığın kaydedilebildiği zamandan bu yana tasarım ve fotoğraf dünyasında yaratılanlar ilginizi çekiyorsa Deneysel Fotoğraf Atölyesi 23 Aralık 2017 tarihinde 6+1 Tasarım Atölyeleri'nde!

Atölye sırasında katılımcılar; fotoğraf tarihi, teknik fotoğraf bilgisi, analog/dijital makine kullanımı, konsept oluşturma ve kompozisyon konuları ile temel fotoğrafa giriş yapacaklardır. Temel oluşturulduktan sonra temel fotoğraf kurallarını yıkarak fotoğrafın tasarımla ilişkisinin nasıl sağlanacağı anlatılacaktır. Görüntünün oluşma sürecinde ışığın fizik ve kimya ilişkisine değinilecek, teorik olarak karanlık oda sürecinin incelikleri anlatılacaktır. Bu atölye özelinde çıktı alınmayacaktır; atölyede önceden hazır olarak bulunan örnekler üzerinden yoğun bir konu anlatımı yapılacaktır. Atölye herhangi bir ön bilgi gerektirmemektedir.

Ek olarak, atölyeye kullanmakta zorlandığınız analog/dijital fotoğraf makineleri ile gelmeniz mümkündür. Atölye bitiminden sonra atölye yürütücüsü zorlandığınız konular için bire bir size yardımcı olacaktır.

Tarih: 23 Aralık 2017, Gün: Cumartesi, Saat: 11:00-16:00, Süre: 1 Gün, 4 Saat

Özde Karadağ

1990 yılında Ermenek’te doğdu. 2010 yılında girdiği Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü 2013’te bırakarak yetenek sınavına girdi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nü kazandı.

2009’da babasının Voigtländer makinesi ile fotoğraf çekmeye başladı. Makinedeki netlik bozukluğunu babası ile tamir ettikten sonra makinelerin yapısına ve çalışma prensiplerine merak salmaya başladı. Işığın kaydedilme sürecinin uçsuz bucaksız biçimlere bürünebileceğini, fotoğrafı kendi kuralları dışına çıkararak tasarım sürecinin bir parçası yapabileceğini fark etti.

2012 yılından itibaren 1.5 yıl Lomography Türkiye dergisinin editörlüğünü yaptı. 2014 yılından itibaren başta Koç Üniversitesi olmak üzere çeşitli markalar için freelance parti ve etkinlik fotoğrafçılığı yapmaya başladı. 2015 ve 2017 yılları arasında ise Kånkenist ve Fjällräven Türkiye Instagram hesaplarının görsel editörlüğünü üstlendi. 2017 yılı baharında bölüm arkadaşlarının yardımıyla Bilgi VCD altında E1ÖNÜ isimli etkinlik markasını oluşturdu.

2017 yazından bu yana 6+1 Tasarım Atölyeleri’ndeki genel koordinatörlük görevine devam etmektedir.

Verdiği Dersler ve Atölyeler:

“Genç Lomography Kareleri” Atölyeleri – Pera Müzesi (2012)
Analog fotoğrafçılık üzerine çeşitli atölyeler – Lomography Türkiye (2012-2017)
Karanlık Oda Dersi – Koç Üniversitesi/Fotoğraf Kulübü (2014)
Karanlık Oda Atölyesi (Akademik ders kapsamında misafir olarak: VCD315 İleri Fotoğraf – Ekim Erkurt) – İstanbul Bilgi Üniversitesi (2015 ve 2016)
Karanlık Oda Dersi – Koç Üniversitesi/ELC Yaz Kampı (2016 ve 2017)
Temel Fotoğraf ve Karanlık Oda Dersi – Koç Üniversitesi/Lise Yaz Okulu (2016 ve 2017)

Etiketler

Bir yanıt yazın