18 Şubat'ta Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde Türkiye ve Hollanda’dan mimarlar, sanatçılar, bilim insanları sosyologlar, araştırmacılar, şehir planlamacılar ve mutfak şefleri, tarımın hem ülkemiz hem de şehirlerimiz icin nasıl pozitif bir güç haline getirilebileceğini tartışacak.
Konferans boyunca, Hollanda’da tarım alanında yapılan en yenilikçi deneylerden ikisi sunulacak. İlk olarak Wageningen Üniversitesi’nden bilim insani Jan Eelco Jansma tarafından “Oosterwold,” ardından Goldsmith Company’den Wesley Leeman ve Klaas Van der Molen tarafından Rotterdam’da “Yüzen Çiftlik” uygulaması katılımcılar ile paylaşılacak. Bu konu ile ilişkili olarak vakayı yenilikçi çalışmalarla genişletmek amacıyla Türkiye’den önde gelen akademisyenlerden Güzin Konuk, Kaya Sönmezler, Hasan Hayri Tok ve Paul Kaldjan sürdürülebilir gıda şehirlerinin imkanlarını ve İstanbul’da kentsel çiftçiliğin bölgesel zorlukları hakkında konuşacak. Mühendis Barış Samir ise Anadolu kentlerinde ve kırsal alanlarda enerji üretimi ve kullanımı ile ilgili görüşünü sunacak.
Konferansta ayrıca yenilikçi tarım uygulaması Palanga örneği üzerinden Palanga Sanat ve Mimarlık Çiftliği’nin ( PAAF) kurucusu sanatçı Kutluğ Ataman ve uygulanmaya yardım eden mimar ve sanatçılar ile beraber derinlemesine incelenecek. Mimar ve sanatçı kadrosundan, mimarlar Nevzat Sayın, Hasan Çalışlar, Han Tümertekin, Cem Sorguç, Arman Akdoğan, Kerem Piker, Selin Maner, SO? Architects‘ten Sevince Bayrak – Oral Göktaş, Studio Ossidiana’dan Giovanni Bellotti, FIELDS’den Mevce ve Eren Çıracı, Dilara Demiralp ve şef gurusu Mehmet Gürs başta olmak üzere uluslararası üne sahip Türk davetliler yer almaktadır. Etkinlik, ünlü sosyolog Zafer Yenal’ın “Yemek, tasarım ve geleceği” isimli sunumu ile kapanacaktır.
Instagram: farmtofork_conference