Mimari cam sanatçısı Mark Angus, 27 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında Cam Ocağı Vakfı'nda sanatseverleri bekliyor. Atölye çalışmalarını ve seminerleri kapsayan program, Mark Angus ve Manfred Mislik'in liderliğinde gerçekleşecek.
Uluslararası sanat platformlarında önemli bir yere sahip olan Mark Angus, emay boyama tekniklerinin sıklıkla kullanıldığı büyüleyici eserlerinin yanında camı yorumlayarak yarattığı mimari tasarımları ile dikkat çekiyor.
Cam Ocağı Vakfı’nın atölye çalışmasında yer alacak katılımcılara hoş bir de süprizi var… Katılımcılar, usta cam sanatçılarının danışmanlığında yarattıkları eserleri düzenlenecek sergide sanatseverlerin beğenisine sunacak. Eğitim programı; üfleme cam teknikleri, emay boyalarla cam boyama teknikleri ile kurşun şerit ve laminasyon tekniklerini de kapsıyor.
“Mimari Alanda Işık ve Renkli Cam” konulu seminere atölye çalışmalarına katılmış olan sanatseverler, iç mimarlar, mimarlar ve farklı alanda çalışan sanatçılar yer alacak. Mark Mangus, seminer süresince camdan mimari eserler yaratmanın inceliklerini ve camın mimaride kullanım olanaklarını katılımcılarla paylaşacak.
Türkiye’nin ilk ve tek Cam Ocağı Vakfı, 2.500 m2‘si kapalı olmak üzere, 20.000 m2 alana yayılan mekanıyla, Riva Nehri kıyısında, orman içindeki kampüsünde cam sanatını yaymayı ve cama ilgi duyanları cam sanatçılarıyla buluşturmayı amaçlıyor. Dünya standartlarında bir cam merkezi olarak hizmet veren Cam Ocağı Türkiye’de cam sanatının güzel sanatlar dallarından biri haline gelmesini hedefliyor. Cam Ocağı Lino Tagliapietra, Dale Chihuly gibi dünya çapında isim yapmış cam sanatçılarını ağırlayarak, iki günlük ve iki haftalık yoğun programlarıyla farklı cam tekniklerini yerli ve yabancı öğrencilerle tanıştırıyor. İki günlük atölye çalışmalarında katılımcılar cam üfleme, füzyon, kalıpla şekillendirme, boncuk yapımı gibi tekniklerle camla ilk tanışma fırsatını yakalıyor, iki haftalık yoğun atölye çalışmalarıyla kendilerini geliştirebiliyor. Sıcak cam üfleme, sıcak cam dökümü, kalıpla cam şekillendirme, füzyon, alevle çalışma, boncuk yapımı, kalıpla şekillendirilmiş cam boyama, gravür, mozaik, Venedik tekniğiyle cam mineleme gibi camın her dalından tekniklerle yapılan atölye çalışmaları, uluslararası cam sanatçılarının liderliğinde Mayıs-Eylül ayları arasına yayılıyor. Emay, mumla mücevher yapımı ve metal işleme gibi kısa atölye çalışmaları ise tüm yıl devam ediyor. Sanat ve doğayla iç içe bir gün geçirmek üzere Cam Ocağı’nı ziyaret edenler butik cam üretimini izleyebiliyor, küçük uygulamalar yapabiliyorlar. Ziyaretçiler ayrıca dünyaca ünlü sanatçıların eserleri, geleneksel Beykoz camından örnekler ve Cam Ocağı’nda üretim yapan başka markaların ürünlerinin satışa sunulduğu showroom’u gezebiliyor.
Daha fazla bilgi için:
İstanbul İletişim – Gülhan Turhan
Tel: 0212 240 85 90
e-mail: gulhant@istanbul-iletisim.com