Geçmişten Bugüne Ermeni Mimarisi

Hrant Dink Vakfı'nın Türkiye - Ermenistan Programı kapsamında İstanbul'u ziyaret eden Ermenistan Ulusal Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi'nden akademisyenler, Ermeni mimarisinde geçmiş ve güncel akımları anlatacak.


Doç. Dr. Emma Harutyunyan – Ermeni Mimarisinin Gelişimine Genel Bakış: Tarih Öncesi Dönem’den XIII. Yüzyıl’a: 
Sunumda tarih öncesi mimari, Urartu Dönemi, Helenistik miras, Ortaçağ Dönemi (IV.-VII. YY), Ermeni Rönesansı (X.-XIII. yüzyıllar) özelinde Hıristiyan mimarisi üzerinde durulacaktır.

Doç. Dr. Emma Harutyunyan, Ermenistan Ulusal Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi bünyesinde Mimarlık Teorisi, Mimari Mirasın Restorasyonu ve Rekonstrüksüyonu Kürsüsü Başkanı’dır. Üniversitede yirmi yılı aşkın süredir kendi alanında dersler vermekte olup, çok sayıda bilimsel makale ve iki monografi hazırladı, pek çok uluslararası konferansta yer aldı. Lisansüstü Çalışmalar Yarışması’nın uluslararası jüri üyesidir. Pratik alanda yaptığı çalışmalarla, pek çok meskûn ve kamu binasına imzasını attı. ICOMOS ve Ermeni Mimarlar Birliği üyesidir.

Yrd. Doç. Dr. Aşot Safaryan – Modern Ermeni Mimarisi: Sunumda, modern mimarinin kademeli gelişiminden günümüz Ermeni şehirlerinin şekillenmesine yol açan mimari akımlara kadar, modern Ermeni mimarisinin oluşumundaki farklı etmenler üzerinde durulacaktır.

Yrd. Doç. Dr. Aşot Safaryan, Ermenistan Ulusal Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi bünyesinde Mimarlık Teorisi, Mimari Mirasın Restorasyonu ve Rekonstrüksüyonu Bölümü ile Çizim ve Bilgisayar Grafiği Bölümleri’nde görev yapıyor. Akademide uzun yıllar ders verdi, 44 bilimsel makalesi yayınlandı, 15 makalesi uluslararası konferanslarda sunuldu. ICOMOS, Ermeni Mimarlar Birliği, Uluslararası Mimarlar Birliği ve Ermenistan Mühendislik Akademisi üyesidir.

Lory Zakar moderatörlüğünde gerçekleşecek etkinliğin sunum dili İngilizcedir. Etkinlikte İngilizce-Türkçe simültane çeviri olacaktır.

Etkinlik Facebook üzerinden canlı yayınlanacaktır.

Hrant Dink Vakfı’nın Türkiye-Ermenistan Programı kapsamındaki bu etkinlik, Gümrü Gençlik Girişim Merkezi işbirliği ve Birleşik Krallık Hükümeti Çatışma, İstikrar, Güvenlik Fonu desteği ile düzenlenmektedir.

Etiketler

Bir yanıt yazın