"Geleneksel Mimari Miras ve Koruma Yaklaşımları" başlıklı sergi, 11-25 Kasım tarihleri arasında MSGSÜ Mimar Sinan Holü'nde izlenebilir. Sergi 11 Kasım Cuma günü saat 14:00'de bir panelle başlayacak. 17:00'da serginin açılış kokteyli olacak.
Balkanlardaki Osmanlı Sivil Mimarisi örneklerini konu alan ve 2013 yılında Paris’teki Mimarlık ve Kültür Mirası Merkezi’nde (Cité de l’Architecture et de Patrimoine) sergilenen çalışmalar, 11-25 Kasım 2016 tarihleri arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde sergilenecek.
Sergi, 1887 tarihinden beri mimarlık ve kültür mirası alanında eğitimini sürdüren Ecole de Chaillot (Paris) ile Sofya Üniversitesi (Bulgaristan) ve Bulgaristan Kültür Varlıkları Koruma Enstitüsü’nün işbirliği kapsamında yürütülen rölöve ve mimari koruma projelerinin yanı sıra, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Restorasyon Anabilim Dalı Lisans ve Lisansüstü Programı’nda yapılan geleneksel kültür varlıklarına ait benzer rölöve ve mimari koruma projelerini de içeriyor.
11 Kasım saat 14:00’te, sergi açılışı öncesi, “Geleneksel Mimari Miras ve Koruma Yaklaşımları” konulu bir panel de düzenlenecek. Sergiyle eş zamanlı düzenlenen panelin amacı geleneksel mimarinin korunması ve restorasyon uygulamalarıyla ilgili deneyimlerin paylaşımıdır.
Açılış Konuşmaları: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Deniz İncedayı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sema Ergönül, Jean-François Perouse (IFEA), Prof. Dr. Güzin Konuk, Prof.Dr. Demet Binan, Prof.Dr. Gülşen Özaydın, Prof.Dr. Güzin Kaya
Panelistler: Mimar Peter Petrov, Mimar ve Şehir Plancısı Natali Pakker, Rest. Mimar Florence Babics, Rest. Mimar Rada Stefanova
Kapanış Konuşması: Matthieu Bardiaux (Fransız Enstitüsü-İstanbul)
Panel yeri ve saati: MSGSÜ Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu, 14:00 – 17:00
Sergi açılışı ve kokteyl: MSGSÜ Mimar Sinan Holü, Saat 17.00