Karşılaşma No:4 Öğrenciler Buluşuyor

Sakarya Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinden oluşan Yeni İz Topluluğu'nun bir araya gelerek oluşturdukları tartışma platformu Karşılaşma No:4 "öğrenciler buluşuyor" temasıyla 13 Ekim'de yapılacak.

Sakarya Üniversitesi Yeni İz Topluluğu’nun düzenleyeceği etkinlik 13 Ekimde 9 üniversiteden 65 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Etkinlik, katılımcı topluluklarının yaptıkları işlerden edindiği bilgi ve çalıştaylar sonucunda kazandığı deneyimlerin, amaç ve hedeflerinin konuşulup sunulması, ve bunların mimarlık eğitimi üzerindeki rolünün tartışılması şeklinde ilerleyecek. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Güven Arif Sargın’ın yapacağı kapanış ve değerlendirme konuşmasının ardından açık hava film gösterimi ve mini konser gerçekleştirilecek.

Katılımcı Öğrenci Toplulukları;

Abant İzzet Baysal Üniversitesi – AİBÜ Mimarlık Topluluğu
Dokuz Eylül Üniversitesi – DEÜ Mimarlık Topluluğu
Maltepe Üniversitesi – Club of And
Eskişehir Üniversitesi Osman Gazi Üniversitesi – Kayıt-sız Mimarlık ve Tasarım Kulübü
Karabük Üniversitesi Tasarım İstasyonu Kulübü
Onaranlar Kulübü
Bursa Uludağ Üniversitesi Kot Farkı Topluluğu
Karadeniz Teknik Üniversitesi Eskiz Kulübü
Sakarya Üniversitesi Yeni İz Topluluğu

Etkinliğin tanıtım metni:

Mimarlık eğitiminin ulusal ve uluslararası platformlarda tartışılması ve sorgulanması, farklı anlayış ve bilgi üretim yöntemlerinin keşfini sağladığını düşünüyoruz. Sorgulamaların bir arayışa dönüştüğünü, bu arayaşın farklı anlayış ve üretim biçimleri ile denendiğini görüyoruz.

SAU Mimarlık Bölümü öğrencilerinden bir grup, “yeni iz” adı altında bir araya gelerek mimarlık ve ilgili disiplinlerden edindiğimiz dertleri tartışmak, bunun tartışılabileceği bir platform oluşturmak için bir girişimde bulunduk. Öğrenci etkinliklerinin bizlere ve mimarlık eğitim ortamına açtığı yeni alanı tanıyabilmek için “katılımcı öğrenci topluluklarının amacını, yapılan işlerden edinilen bilgiyi, workshoplar sonucunda kazanılan deneyimleri sunarak, Güven Arif Sargın hocamızın sunumlara katkı yapacağı bir kapanış konuşması ile platformu sonlandırmayı hedefliyoruz.”

Öğrenci topluluklarının hedeflerini, ne işe yaradığını, Türkiye’de öğrenci etkinliklerinin türlerini, içeriklerini, kimin için yapıldıklarını her bir öğrenci topluluğunun ayrı ayrı mimarlık kültür ve bilgi alanına etkilerini, üretimlerini ve üretim biçimlerinin değerlendirileceği atölyemize katılımlarınızı bekliyoruz.

Etiketler

Bir yanıt yazın