“KMI Kent ve Mimarlık” Tezli Yüksek Lisans Programı

Özyeğin Üniversitesi “KMI Kent ve Mimarlık” Tezli Yüksek Lisans Programı için 31 Mayıs 2024 ’e kadar başvuru yapılabiliyor.

ÖZÜ_ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Kent ve Mimarlık Yüksek Lisans Programı, ‘Yeni’ Kent ve ‘Yeni’ Mimarlık durumlarını, çok katmanlı kentler ve İstanbul özelinde ele alıyor. Yaşanan çoklu krizlerin kentteki görünümleri araştırılarak hem kent hem de toplum için bugüne ve geleceğe özgü senaryoları üretmeyi önceliklendiriyor. Program bu bakışla, güncel koşullar neticesinde oluşan yeni yaşam pratikleri ve mekanlarının tasarım araştırmalarını geliştirirken, kentlerin özgün potansiyellerine, kendini yeniden üretebilen kentlere ışık tutmayı amaçlıyor.

Kent ve Mimarlık |TEZLİ| Yüksek Lisans Programı’nın temel hedefi, mimari tasarımın kentle ilişkisinin irdelenmesi ile, yeni okumalar, değerlendirmeler ve sentezler üzerinden “yeni bilgi” üretiminin sağlanmasıdır.

Küresel ağın bir parçası olan kentlerde ve İstanbul’da üretim yapacak mimarların, metropolü tüm karmaşıklığı ve boyutları ile sorgulamalarını sağlarken kentin ve toplumun ihtiyaçlarını sorunsallaştırabilen, problemleri tanımlayarak çözüm önerilerini eleştirel, deneysel, katılımcı, yaratıcı ve özgün yöntem ve yaklaşımlarla araştırma ve uygulama alanlarına aktarabilecek tasarımcı ve araştırmacıların katılımını bekliyor.

Seminerler, workshoplar, davetli konuşmalar ile desteklenen Programa Özyeğin Üniversitesi akademik kadrosu ile beraber profesyonel mimarlar ve uzman araştırmacılar da LAB yürütücülüğü ve seminer sunumları ile katkı koymaktadır. Geçtiğimiz üç yıl boyunca Melike Altınışık (MAA), Ömer Selçuk Baz (Yalın Mimarlık), Funda Uz (İTÜ), Deniz Aslan (İTÜ, DS Mimarlık), Hasibe Akın (Çatı Çiftliği), Boğaçhan Dündaralp (ddrlp) ve Pınar Kesim Aktaş (Caps) Tuna Han Koç ve Zeynep Altınbaşlı (Rasa stüdyo) araştırma laboratuvarları ve ileri tasarım stüdyosu yürütücüsü olarak sürece katılmışlardır.

Program çerçevesinde 2024-25 döneminde Katalonya Politeknik Üniversitesi ‘MBArch Urbanizm’ Yüksek Lisans Programı ile Barselona ve İstanbul’da ortak atölyeler ve üretimler yapılacaktır.

Üretmek kadar üretilenin görselleştirilmesi ve paylaşılmasını da önemli ve değerli bulan programda işler; her dönem sonunda öğrenciler ve tez aşamasında olan TA_Öğretim Asistanları tarafından, sergi, bildiri, makale, blog, kitap olarak yayına dönüştürülmekte.

Kent ve Mimarlık Programı OZU – UHL “Kent ve Konut Araştırmaları Laboratuvarı”, IAPS- CS “Kültür ve Mekan Çalışma Ağı” tarafından desteklenmekte ulusal ve uluslararası ortak etkinlikler düzenlenmektedir.

Programın son başvuru tarihi 31 Mayıs 2024 Cuma günüdür.

Programla ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.

Etiketler

Bir yanıt yazın