"Toprak Yapı Topluluğu" tarafından yürütülen, toprak yapı uygulamalarının yeni teknik ve araçlarla geliştirilmesinin ve bu tekniklerin mekân tasarımı ve inşasında kullanım olanaklarının araştırılmasının amaçlandığı ‘Malatya Doğanşehir Depreme Dayanıklı Toprak Yapı Pilot Çalışması’ projesinde, sürece dahil olmak isteyen ilgili, meraklı ve gönüllü katılımcılar açık çağrı ile proje alanına davet ediliyor.
Depreme Dayanıklı Toprak Yapı Pilot Çalışmasının amacı, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depreminin ardından yapılacak mimari projelerde ‘toprak’ kullanımını ön plana çıkarabilmektir. Hedeflenen, deprem sonrası acil barınma ihtiyacına hızlı çözümler üretmek ve kırsal bölgelerde yaşayan bireylerin kendi barınma ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri toprak yapı uygulamalarını teşvik edebilmektir.
Proje, pilot bölge olarak seçilen Malatya, Doğanşehir ilçesinde katılımcı süreçlerle yürütülmektedir. Depremde ağır hasar almış ve sonrasında yıkımı gerçekleştirilmiş bir evin zemin alanında, sıkıştırılmış toprakla yeni bir yapı yükselmektedir.
‘Toprak Yapı Topluluğu’ çatısı altında gönüllü başlayan ve dernekleşme süreci devam etmekte olan proje ekibi; mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı, inşaat mühendisliği öğrencileri, mimarlar, akademisyenler ve gönüllülerden oluşmaktadır.
Toprak yapı uygulamalarının yeni teknik ve araçlarla geliştirilmesini ve bu tekniklerin mekân tasarımı ve inşasında kullanım olanaklarının araştırıldığı bu pilot projede, ekibe katılmak isteyen ilgili, meraklı ve gönüllüler açık çağrı ile proje alanına davet edilmektedir.
Katılımcı olmak isteyen ilgililer linkteki başvuru formundan müracaat edebilir.
Katılım Detayları:
Olası diğer sorular için Toprak Yapı Topluluğu’nun Instagram adresi üzerinden iletişime geçilebilir.
Proje Aşamaları: