Salon Alper Derinboğaz – Paris Digital Art Exhibition

Alper Derinboğaz'ın özgün mimari tasarımıyla öne çıkan Neogene Dijital Sanat Koleksiyonu, 23-24 Şubat 2024 tarihlerinde Paris'te sanatseverlerle buluşacak.

Alper Derinboğaz, Neogene’de coğrafi verileri derleyerek generatif yapay zeka ve algoritmik modelleme aracılığıyla 3D form oluşturma tekniklerini keşfediyor. ‘Data Morphosis’ ile üretilen Neogene’in 3D eserleri, yapay zeka teknolojilerinin ortaya çıkması ve çevresel tehditlerin artmasıyla birlikte, varlığımızın devamlılığının giderek tartışmalı hale gelmesi nedeniyle dünya üzerindeki jeolojik zaman işaretlerini dijital olarak arşivlemeyi amaçlıyor.

Koleksiyonun ön gösterimi, dünyanın oluşumundan bu yana var olan bir metal olan bizmuttan üretilen “White Mass” serisini içeriyor. Bizmut kristalleri, basamaklı bir yapı sergiliyor ve gökkuşağı renklerini ortaya çıkaran parlak bir oksit lekesi ile birleşiyor, bu da onu doğal sanatın bir tuvaline dönüştürüyor. Eserler, 16. yüzyılda kullanılan Almanca kelimeler “Wismuth” veya “Weiße Masse”ye dayanan ve “bismuth” kelimesinin etimolojik kökeni olduğuna inanılan “white mass” olarak adlandırılmış. Bizmut, bilinen en uzun alfa bozunma yarı ömrüne sahip. Bu da demek oluyor ki, Dünya’nın oluşumundan bu yana sadece orijinal bizmutun çok küçük bir kesimi, yaklaşık olarak bir milyarda birinden azı, radyoaktif bozunma yoluyla dönüşmüş. Bu durum, insan varlığının zaman ölçeğini ortaya koyuyor.

Sergi, 23 – 24 Şubat 2024 tarihleri arasında Paris’teki Grand Palais Ephemere’de sanatseverlerle buluşacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın