SALT Beyoğlu’nun 1 – 4 Kasım Haftası Etkinlikleri

SALT'ta, 1-4 Kasım 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliklerle ilgili güncel bilgiler, saltonline.org adresinden, SALT'ın Facebook sayfasından ve Twitter hesabından takip edilebilir.

“90”
Michael Rakowitz
1 Kasım Salı, 18:30
Hangi güncel nesneler gelecekte arkeolojik önem taşıyabilir?

Brooklyn’de yaşayan ve çalışan Michael Rakowitz, Massachusetts Institute of Technology’de Visual Studies alanında yüksek lisans yaptı. Birçok uluslararası sergi ve bienale katılan Rakowitz, SALT Galata’nın açılış sergilerinden “Geçmişe Hücum: Osmanlı İmparatorluğu’nda Arkeolojinin Öyküsü, 1753-1914″ün tarihsel anlatımına göndermede bulunan bir müdahele üretmeyi planlıyor.

Konuşma dili İngilizcedir.

“90”
James Halliday
2 Kasım Çarşamba, 18:30
Ortak Alanlar: İstanbul, yaratım ve teknoloji ayrışmasında bir köprü kurabilecek mi?

Sosyal inovasyona adanmış, işbirliğine dayalı etkisel girişim platformu “Hub İstanbul”un* kurucularından James Halliday, aynı zamanda Türkiye’de etkisel yatırım danışmanlığı yapıyor. Halliday, bir fikir lideri ve yenilikçi eylem öncüsü olarak, ticaret, kültür, ekonomi ve vatandaşlık gibi kavramların yeniden şekillenmesini sağlayacak fikirleri araştırıyor.

* Hub İstanbul: Daha yaşanabilir bir Türkiye ve dünya yaratma hedefiyle; sosyal inovasyon için çalışanların sinerji ortamında bir araya geldiği ve öğrendiği bir mekan / platformdur.

Konuşma dili İngilizcedir.

“90”
Oda Projesi
3 Kasım Perşembe, 18:30
İstanbul’un periferisinde kültür üretimi nasıl işliyor?

Özge Açıkkol, Güneş Savaş ve Seçil Yersel’den oluşan sanatçı kolektifi Oda Projesi, 2000 yılında, İstanbul’un Galata semtindeki bir apartman dairesinde başlatıldı. Sanatçılar ve farklı disiplinlerden kişiler, birlikte proje üretmek üzere mahalleye davet edildi. Mahalle sakinleri de mümkün olduğunca projelerde katılımcı olarak yer aldı. 2005’te mekânından ayrılan Oda Projesi, kentsel mekânların farklı kullanımları, değişimleri, ilişki üretimleri ve potansiyellerine yoğunlaşırken; radyo, kitap, kartpostal ve dergi gibi alanları da deneyimliyor.

Konuşma dili Türkçedir.

“90”
Doç. Dr. Erdal Üzen
4 Kasım Cuma, 18:30
Şehrin ilk botanik bahçesi Hortus Botanicus İstanbulensis nasıl doğdu?

Doğabilimci Doç.Dr. Erdal Üzen, İstanbul Üniversitesi Botanik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türkiye’nin ilk botanik bahçesi “Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi”nin sorumlusu. Araştırmaları Türkiye’nin floristik yapısına odaklanan Üzen, ayrıca, İstanbul’un kaybolmakta olan önemli bitki türlerinin doğaya kazandırılması amacıyla çalışmalar yapıyor.

Konuşma dili Türkçedir.

Etiketler

Bir yanıt yazın