Terrace Hill: Sağlıklı Çalışma ve Yaşam için Alan Atölyesi

Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Bölümü yürütücülüğünde ve Gül Koç Tasarım ve Mimarlık Ofisi sponsorluğunda, Balıkesir'de sağlıklı çalışma ve yaşam için bir alan atölyesi düzenlenecek. Atölye için son başvuru tarihi ise 20 Ekim 2024.

Gül Koç Tasarım + Mimarlık Ofisi, mimarlık, kentsel tasarım ve şehir planlama alanlarında lisans ve yüksek lisans programlarına kayıtlı öğrencileri, yapılı çevrenin sağlık ve yaşam kalitesini, aynı zamanda kentsel yaşam refahını olumlu yönde nasıl geliştirebileceğini araştıran, Balıkesir, Edremit Akçay’da yaklaşık 10.000 metrekarelik konut & ticari -ofis işlevli karma bir yapının tasarımına
davet ediyor.

Altı günlük atölye, sürdürülebilirlik & iklim duyarlılığı, sağlıklı mekân & mekânsallık, tipolojik çeşitlilik & tekrar, bağlantı & erişim, mahremiyet & kamusallık kavramlarını odağına alıyor. Bu kavramların ışığında öğrencileri hem sağlıklı bireysel konut alanları ve buralarda ikamet edenlere yönelik rekreasyon alanları sağlayan hem de ticari ofis mekanları aracılığıyla kentin bu yöndeki ihtiyacına cevap verebilen, çalışanlara yönelik olarak ise dengeli dinlenme alanları sağlayabilen bir tasarımla aktif olarak ilgilenmeye çağırıyor. Atölye Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden öğretim üyelerinin de katkısı ile Papazlık Han Butik Otel Balıkesir, Edremit’te 21-26 Kasım 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Çağdaş ihtiyaçlar için yeni çözümler tasarlama ve kentlinin ihtiyaç ve taleplerine uyan anlamlı yaşam koşulları yaratma olanaklarını birlikte değerlendirmeyi dört gözle bekliyoruz.

Konsept

Günümüzde artarak gözlemlenen yoğun kentleşme nedeniyle konut alanlarında hem kamusal hem de yeşil alanların yetersizleşmesi gibi durumlar, özellikle evden çalışma rutinlerinin artması ile
yapılı çevrenin fiziksel, psikolojik sağlığımız ve günlük yaşam kalitemiz üzerindeki etkisini daha çok anlamamıza sebep olmaktadır. Yaşadığımız yer fiziksel, sosyal ve duygusal refahımızı etkilemektedir. Manzaralar, temiz hava, gün ışığı, yeşil alanlar, mahremiyet, hizmetlere, oyun alanları ve tesislere erişim gibi durumların uygun bir aradalığı bu refahın sağlanmasında büyük rol
oynamaktadır. Ege Denizi kıyısında Edremit Körfezi ile Kaz Dağları arasına yerleşmiş olan Edremit temiz havası, deniz ve Kaz Dağları ile olan ilişkisi ve termal sularıyla bu anlamda oldukça potansiyel vadetmektedir.

Ancak nüfus artışı, giderek azalan kentsel arazi rezervlerini geliştirme baskısını arttırırken, bu süreç kaçınılmaz olarak kentte daha yoğun alan kullanımına yol açmaktadır. Bu noktada hem iklim değişikliğinin çevresel etkilerine hem de kentsel yoğunluğun olumsuz etkilerine cevap üretebilecek, bir başka deyişle kentsel yoğunlaşmaya cevaben, ekolojik olarak uygulanabilir kalkınma için gerekli yeni stratejilere ihtiyaç giderek artmaktadır. Dolayısıyla altı günlük atölye, sürdürülebilirlik & iklim duyarlılığı, sağlıklı mekân & mekânsallık, tipolojik eşitlilik & tekrar, bağlantı & erişim, mahremiyet & kamusallık kavramlarını odağına almaktadır. Bu kavramların ışığında öğrencileri hem sağlıklı bireysel konut alanları ve buralarda ikamet edenlere yönelik rekreasyon alanları sağlayan hem de ticari ofis mekanları aracılığıyla kentin bu yöndeki ihtiyacına cevap verebilen, çalışanlara yönelik olarak ise dengeli dinlenme alanları sağlayabilen bir tasarımla aktif olarak ilgilenmeye çağırıyor.

Genel Bilgiler

Gül Koç Tasarım + Mimarlık Ofisi tarafından, Papazlık Han Butik Otel’in desteği ile düzenlenen “Terrace Hill: Sağlıklı Çalışma ve Yaşam için Alan Atölyesi” 21-26 Kasım 2024 tarihleri arasında Papazlık Han Butik Otel Balıkesir, Edremit’te gerçekleştirilecektir. Atölye kapsamında üretilen projelerde en başarılı bulunan ilk üç projeye para ödülü verilecektir. Birincilik ödülü 300 Euro, ikincilik ödülü 200 Euro ve üçüncülük ödülü 100 Euro şeklindedir.

Atölyeye katılan öğrenciler ikili gruplar halinde tek proje geliştireceklerdir. Katılım için kabul alan öğrencilere, atölye süreci başlamadan önce, proje alanı ve proje ile ilgili detaylı bilgi ve dokümanlar iletilecektir. Dolayısıyla dileyen öğrenciler atölye başlamadan önce ön araştırma ve çalışma imkanına sahip olacaktır. Öğrencilerden, atölyenin son gününde (26.11.2024), geliştirdikleri projenin son sunum ve teslimini yapmaları beklenmektedir.

Atölyeye katılım ücretsiz olup konaklama ve yemek Papazlık Han Butik Otel tarafından sağlanacaktır. Hem atölye hem de konaklama Papazlık Han Butik Otel’de gerçekleşecektir. Atölyeye katılacak öğrencilerin Balıkesir, Edremit Papazlık Han Butik Otel‘e ulaşım, gidiş ve dönüş masrafları kendi sorumluluklarında olacaktır. Başvuru, Katılım Şartları ve Kontenjan Atölye Türkiye’nin farklı şehirlerindeki üniversitelerden mimarlık, kentsel tasarım ve şehir planlama alanlarında lisans ve yüksek lisans programlarına kayıtlı tüm öğrencilerin katılımına açıktır.

Atölyeye başvurmak isteyen öğrencilerin, öğrenci belgesi, CV, motivasyon mektubu ve portfolyolarını (eğer varsa) office@guelkoc.com e-posta adresine en geç 20.10.2024 tarihine kadar iletmeleri gerekmektedir. Atölyenin toplam kontenjanı 10 kişi ile sınırlıdır. Atölye başvuru sonuçları 08.11.2024 tarihinde e-posta yoluyla bildirilecektir.

*Atölyeye katılım ücretsiz olup konaklama ve yemek Papazlık Han Butik Otel tarafından sağlanacaktır. Hem atölye hem de konaklama Papazlık Han Butik Otel’de gerçekleşecektir. Atölye kapsamında üretilen projelerde en başarılı bulunan ilk üç projeye para ödülü verilecektir.

Ödüller

Birincilik Ödülü: 300 Euro

İkincilik Ödülü: 200 Euro

Üçüncülük Ödülü: 100 Euro

Etiketler

Bir yanıt yazın