Gazi Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Ted Üniversitesi öğrencileri ortaklığında "Peyderpey" üst başlıklı "Forum: Kentin İçinden" etkinliği, 1-2 Ekim tarihlerinde TED Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde yapılıyor.
35. Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması, 16,5 Ankara, Ocak ayı sonunda düzenleyeceği buluşmanın öncesinde, kendimizi ve kentimizi tartışmak amacıyla bir dizi etkinlik hazırladı. 1 Ekim’de ilk forum ile başlayacak bu etkinlik serisi, Ocak ayı sonunda düzenlenecek buluşma ile tamamlanacak. Her etkinlik, bir sonrasındakini tamamlayan bir parça olarak, UMÖB 16,5 bütününe eklemlenecek.
UMÖB16buçuk düzenleyeceği “Peyderpey” üst başlıklı bu ilk forumda disiplin farkı gözetmeksizin herkesi hummalı bir kent sorgusu yapmaya davet ediyor!
Kentin İçinden…
“Ankara”
Onlarca insan, onlarca yaşam, onlarca oluş, onlarca yargı, onlarca “O”nlarca…
Hepimizin binalarıyla, parklarıyla, sosyal yaşamıyla, kültürüyle, ütopyalarıyla ve distopyalarıyla bir kent belleği var. Peki bu bellek ne işe yarar? Biz neyiz, kentte ne yaparız? Kentteyiz ama kentin ne kadar içindeyiz? Biz kentte sadece mimar ya da tasarımcı mıyız; yoksa önce kentli miyiz?
Tüm bu sorguları Ankara üzerinden yapmak; tüm çakışmaları, birliktelikleri, kontrastları, çarpışmaları, sürprizleri, ansız değişim ve kronik oluşlarıyla bambaşka kentsel bellekleri olan, bambaşka şehirleri deneyimlemiş kentliler olarak belleklerimizle oynamak için…
Sizleri 1 Ekim’de forumumuza; kentin içinden gelerek, “kent”i sorgularken Ankara’yı bulmaya davet ediyoruz.
Not1:Etkinliğe kayıt olmak için umobonaltibucuk@gmail.com adresine mail atılması gerekmektedir.
Not2:Ankara dışından gelecek katılımcılara ekiple iletişime geçmeleri halinde konaklama konusunda yardımcı olunacaktır. “peyderpey :
zarf (pe’yderpey) Farsça peyderpey
zarf Azar azar, bölüm bölüm, yavaş yavaşYaygın olarak Aristoteles’in bilim anlayışından bilinmekte olan tümevarımcı bu yöntemi, başlangıç ve bitiş noktası düşünülmüş olan bir zaman aralığında, değişik boyutlarda salınımlar gösterek kullanmaya çalışacağız. Esas amaçladığımız tanışmak ve tartışmak: hem buluşmamız öncesi kendimizi ve tasarılarımızı size tanıtarak, kendi anlayışımıza göre bir buluşmanın nasıl olabileceğine yönelik, çift taraflı bir paylaşım ve değerlendirmede bulunmak; hem de bu tasarılarımızı dostlarımızın, hocalarımızın, kentlilerimizin katılımıyla acımasızca eleştirmek, değiştirmek, dönüştürmek. Kesişim ve birleşim noktalarını yakalamak, kaynama noktasına ulaşmak, oluşacak patlamadan nasıl bir ses çıkacağını öğrenmek…”