VBenzeri Buluşmalar Online: Herkes İçin İyi Yaşam

VBenzeri Buluşmalar'ın üçüncü etkinliğinin başlığı "Herkes İçin İyi Yaşam". Etkinliğin ön izlemesi 28 Aralık Pazartesi saat 20:00’da yapılacak.

“Herkes İçin İyi Yaşam”

VBenzeri Buluşmalar etkinlik serisi, farklı disiplinlerden, her biri kendi alanında uzman konuklar ile yoluna devam ediyor.

Gizem Kıygı’nın moderatörlüğünü yaptığı, “Herkes İçin İyi Yaşam” başlığı altında düzenlenen serinin üçüncü etkinliğine Fatih Artvinli, Burçin Ünaldı ve Önder Kul konuk olacak.

Etkinlikte, salgın hastalıkların kentleri nasıl değiştirdiği; bu durumun toplumsal, ruhsal halimiz üzerine etkileri ile iyi görünmek, iyi hissetmek ve wellbeing konuları üzerine konuşulacak.

Moderatör
• Gizem Kıygı

Konuşmacılar

• Fatih Artvinli
• Burçin Ünaldı
• Önder Kul

28 Aralık Pazartesi saat 20:00’da ilk gösterimi yapılacak etkinliği aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:

Moderatör ve Konuşmacılar Hakkında

Gizem Kıygı

Şehir plancısı ve kent tarihçisi. Gizem Kıygı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden 2012 yılında mezun oldu, kent tarihi alanında tamamladığı teziyle Boğaziçi Üniversitesi, ATA Enstitüsü yüksek lisans derecesini 2019’da aldı. Çalışmaları kentsel adalet, hafıza mekânları, 19. yüzyıl salgın hastalıkları ve kentsel mekân ilişkisi ile çocuk haklarına odaklandı. Açık Radyo’da geniş çerçeveli şehircilik programı Yerden Yüksek’i hazırlayıp sundu. Kurucusu olduğu Şehir Dedektifi İnisiyatifiyle çocuk hakları temelli mekânsal süreçlerin üretimi için tasarım araçları ve katılım programları geliştiriyor, savunuculuk faaliyetleri yürütüyor.

Fatih Artvinli

Artvin doğumlu. Yusufeli Sağlık Meslek Lisesi, Toplum Sağlığı Bölümü’nden mezun oldu. Lisans eğitimini, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde, yüksek lisansını Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde, doktora çalışmasını ise aynı üniversitenin Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölümü’nde tamamladı. Öğrenim hayatı boyunca aynı zamanda Sağlık Memuru olarak görev yapan Fatih Artvinli, psikiyatri tarihiyle ilgili doktora tezini yazdığı dönemde Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalıştı. Burada, kurumun tarihini aydınlatmaya yönelik projelerde yer aldı. Doktora sonrası araştırmasını Fogarty Bursu ile Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Boston Children’s Hospital’da yaptı. Halen Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi.

Tıp ve psikiyatri tarihçisi olarak sağlık ve sosyal bilimleri birleştirme, bir araya getirmeye çalışan Fatih Artvinli’nin History of Psychiatry, History of Neurosciences, Osmanlı Bilimi Araştırmaları gibi dergilerde yayımlanan makalelerinin yanı sıra, yayımlanmış iki kitabı bulunuyor: Seraba Harcanmış Bir Ömür: Osman Bölükbaşı (Kitap Yayınevi, 2007) Delilik, Siyaset ve Toplum: Toptaşı Bimarhanesi (Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi, 2013).

Burçin Ünaldı

ODTÜ İstatistik Bölümü’nden lisans ve yüksek lisans, ODTÜ Ekonomi Bölümü’nden doktora derecesini aldıktan sonra öğretim görevlisi olarak başladığı akademik kariyeri yanında Türkiye’de moda sektörü ve endüstrisi hakkında dijital bir içerik yaratma amacı ile 2009 yılında Styleboom ismi ile Türkiye’nin ilk moda blogunu kurdu. Platformunda moda markaları, moda ekonomisi, koleksiyon değerlendirmeleri, gelecek vaadeden tasarımcılar, trend öngörüleri üzerine yazılar yayınladı. Önde gelen ulusal ve uluslararası moda markaları ile iş birlikleri yanında, sektörün önde gelen tekstil birlikleri ile ortak çalışmalar yaptı. İlk ulusal moda haftasında aktif rol aldı, moda bloglarının basın akreditasyonu için çalıştı, uluslararası konferanslarda sosyal medya ve küçük işletmeler ile ilgili seminerler verdi, pek çok dergi ve gazetede makaleleri yayınlandı. Bir yandan ekonomist kimliği ile analiz ve danışmanlık yaparken bir yandan moda ve lifestyle içeriklerden oluşan Styleboom isimli mecraları için ürettiği projeler yanında markalara dijital içerik üretiyor, sosyal medya danışmanlıkları yapıyor ve çeşitli gazete/dergilerde moda endüstrisi üzerine yazıyor.

Önder Kul

1998 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nden mezun olduktan sonra, aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü, Mimarlık Ana Bilim Dalı, Yapı Bölümü’nde lisansüstü eğitimini tamamladı. 2006 yılında Ayça Akkaya Kul ile birlikte kurdukları Mimaristudio çatısı altında serbest mimarlık ve iç mimarlık çalışmalarına devam ediyor. Ulusal ve uluslararası gruplara verdikleri tasarım ve proje çalışmaları içinde, özellikle farklı ölçeklerde, yeni nesil çalışma mekanları ve ofisler, deneyimleme ve teknoloji merkezleri, lab-ofisler, ağırlama mekanları, konaklama ve kongre merkezleri gibi farklı konu başlıklı çalışmalarını, biyofilik tasarım ve well-being kavramlarını temel alan bir tasarım yaklaşımı ile geliştiriyor. TMMOB Mimarlar Odası üyesi olmasının yanında, davetli öğretim görevlisi olarak farklı üniversitelerde yarı zamanlı görev alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın